Ловеч отбеляза 22 септември със спектакъл под надслов "Духът на България"

На финала бяха поднесени кошница с цветя и поздравителен адрес от кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова

Кадър от спектакъла под надслов "Духът на България"
Кадър от спектакъла под надслов "Духът на България" Източник: Община Ловеч

Ловеч отбеляза Деня на независимостта – 22 септември със спектакъла под надслов "Духът на България" на известния ансамбъл "Българе". Събитието се състоя на 22 септември вечерта в салона на Драматичния театър при спазване на санитарните ограничения, съобщават от местната администрация.


Спектакълът пресъздава епизоди от родната история от Паисий до княз Батенберг чрез танц, музика и стих. Публиката многократно прекъсваше представлението с бурни аплодисменти, особено на песни като "Ако умра, ил загина" и "Яне ле, бело гърло".

 

 

На финала бяха поднесени кошница с цветя и поздравителен адрес от кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова. Адресът бе до Христо Димитров, ръководител и продуцент на ансамбъл "Българе" като в  текста до него се казва:

 

"Позволете най-сърдечно да Ви поздравя от мое име и от името на ръководството на Община Ловеч по пoвoд Вашия концерт под надслов "Духът на България". Той се случва точно в Деня на независимостта, за да ни напомни, че истинското изкуство винаги е независимо и свободно. Всички ние като зрителите имаме щастието тази вечер да се да се докоснем до това тържество на звуци, костюми и хореография, до богатството на родния фолклор."


Събитието бе посетено и от заместник-кмета на Община Ловеч Венцислав Христов.

Още от "Ловеч"

Николай Нанков: Има сигнали със съмнения за корупция в АПИ - изпращаме ги до компетентните органи

С несвързани обяснения, които често си противоречаха едно на друго, инж. Ясен Йорданов призна, че има нерегламентирани и порочни практики, свързани с възлагането на ремонтите и пътното поддържане в областите Варна и Добрич

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени