Ловеч посреща празника си с богата културна програма

На самия Празник на Ловеч - 11 май (вторник), от 9:00 ч. е Божествената Света Литургия в  новия Катедрален храм "Св. св. Кирил и Методий"

Квартет "Дестини"
Квартет "Дестини" Източник: Община Ловеч

Богата културна програма е подготвила Община Ловеч по повод  11 май 2021 г. – Празник на града, съобщават от местната администрация. Още в понеделник, 10 май, от 11:30 ч. ще бъде експонирана на изложба "Мой люляков Ловеч". Това ще стане в пространството пред Драматичен театър – Ловеч. От 17:30 ч. е представянето на колекция "Жената", гостува  частен музей "Арете", в ХГ "Проф. Теофан Сокеров". От 19:00 ч.  в програмата на "Люлякови музикални вечери" е концертът на струнен квартет "Дестини". Изявата е на сцената на  Ловешка средновековна крепост, а при лошо време концертът ще се проведе в ДТ – Ловеч.


На самия Празник на Ловеч - 11 май (вторник), от 9:00 ч. е Божествената Света Литургия в  новия Катедрален храм "Св. св. Кирил и Методий". Тържественото издигане знамето на Ловеч и церемония по удостояване със званието "Почетен гражданин на Ловеч" е от 11.00 часа пред Катедрален храм "Св. св. Кирил и Методий". Събитията са с участието на ръководството на Община Ловеч начело с кмета Корнелия Маринова. Същия ден, малко по-късно, кметът ще ръководи церемонията по сключване на граждански брак между двама млади ловчалии, които са решили да направят тази решаваща стъпка на празника. Това са  Мариян Станчев и Христина Христова. Те са вдъхновени от факта, че Светите братя  Кирил и Методий като покровители на Ловеч,  ще бдят и над тяхното щастие. Следобед от 17:30 ч. в ХГ "Проф. Теофан Сокеров" ще бъде представен новият брой на алманах "Мостове", издание на КДК. От 21:00 ч. е концертът на Стефан Вълдобрев и "Обичайните заподозрени" - площад "Екзарх Йосиф I", веднага след него ще има празнична заря.


Културният афиш обхваща и 12 май (сряда). От 19:00 ч. в рамките на "Люлякови музикални вечери" ще се представи Балет "Арабеск" – The Bingo Project, на сцената на ДТ – Ловеч. А на 13 май (четвъртък) от 19:00 ч. "Люляковите музикални вечери" представят концерт на военен биг-бенд и Държавна опера Стара Загора – Sting the Opera, на сцената на  ДТ – Ловеч.

Още от "Ловеч"

Николай Нанков: Има сигнали със съмнения за корупция в АПИ - изпращаме ги до компетентните органи

С несвързани обяснения, които често си противоречаха едно на друго, инж. Ясен Йорданов призна, че има нерегламентирани и порочни практики, свързани с възлагането на ремонтите и пътното поддържане в областите Варна и Добрич

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени