Ловеч приема през уикенда финала на детските колоездачни серии

Участието в състезанието е безплатно и в него могат да се включат всички желаещи деца и младежи

Ловеч приема финала на детските колоездачни серии
Ловеч приема финала на детските колоездачни серии Източник: Община Ловеч

На 11-12 септември в Ловеч в емблематичния за града парк "Стратеш" за осма поредна година ще се проведе велосъстезанието "Деца на колела 2021". Събитието е част от спортния календар на Община Ловеч и се провежда под патронажа на кмета на града Корнелия Маринова, информират от местната администрация. Тази година състезанието освен в Българските колоездачни серии е включено и в календара на Българска федерация по колоездене, като Държавен шампионат по спускане за деца в категории до 10, 10-12 и 13-14 годишни и ще определи шампионите в категориите за сезона.


По традиция събитието се радва на засилен интерес и се очаква в него да се включат над 100 участници от всички краища на България. Съботният ден на 11 септември е отреден за състезанието при най-малките от 3 до 9 години, а в неделя, 12 септември, ще се проведе състезанието за по-големите. Организаторите на събитието подготвят две трасета в зависимост от възрастта и уменията на участниците – за най-малките леко трасе, без сериозни технични участъци, разположено около езерото в близост до градския зоопарк. Дори най-малките участници ще могат да изпитат удоволствието от каране на колело  и тръпката от състезанието.


За по-големите колоездачи от 10 до 16 години състезанието ще бъде 6-ти финален  кръг от Българските детски колоездачни серии по спускане. Трасето е с дължина около 1 км и включва интересни технични участъци като скокове, камъни, стълби, стръмни терени, виражи и други естествени и изкуствени препятствия. Участието в състезанието е безплатно и в него могат да се включат всички желаещи деца и младежи, като е необходимо да се запознаят с правилата за участие в събитието и да се регистрират предварително онлайн на www.conceptcreative.org/kids.


Участниците в състезанието ще бъдат разделени в различни категории спрямо възрастта им– 3-5, 6-7, 8-9, 10-12, 13-14, 15-16 и 17+ годишни, като за всички победители има подготвени  медали и предметни награди от Skulls & Forks. Всички участници ще получат грамота  за участие от община Ловеч и здравословен десерт от QuinBite.

Още от "Ловеч"

Николай Нанков: Има сигнали със съмнения за корупция в АПИ - изпращаме ги до компетентните органи

С несвързани обяснения, които често си противоречаха едно на друго, инж. Ясен Йорданов призна, че има нерегламентирани и порочни практики, свързани с възлагането на ремонтите и пътното поддържане в областите Варна и Добрич

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени