Малки сурвакари огласиха с песни община Ловеч

Кметът Корнелия Маринова благодари за хубавата програма на сурвакарите и им пожелаха да бъдат здрави и усмихнати

Малки сурвакари огласиха с песни община Ловеч
Малки сурвакари огласиха с песни община Ловеч Източник: Община Ловеч

Малки сурвакари огласиха с коледни и новогодишни песни община Ловеч през първия работен ден на 2023 година – 3 януари, съобщиха от общинския пресцентър. Това бяха възпитаници на Детска градина "Мария Сиркова" с директор Геновева Стойкова. Целият личен състав на общината излезе да ги посрещне във фоайето, заедно с ръководството и кмета Корнелия Маринова.

 

В началото малките певици Виктория Асенова и Ани Михайлова (и двете на 8 г.) изпълниха по една песен. Те са ученици в ЧНУ "Свети Седмочисленици" и бяха придружени от техния класен ръководител на Детелина Карапетрова. Виктория е носител на 18 награди от различни фестивали в страната и са втори път гостува в общината. Ани участва в класа по пеене с преподавател Теодора Николова.

 

Малки сурвакари огласиха с песни община Ловеч
Малки сурвакари огласиха с песни община Ловеч Източник: Община Ловеч

После гостите от детската градина изнесоха вълнуваща фолклорна музикална програма. Малчуганите рецитираха фолклорни наричания, пяха коледни песни, накрая извиха и хоро. Всяко изпълнение бе изпратено с аплодисменти от публиката. Накрая грабнаха сурвакници и сурвакаха за здраве, късмет и берекет кмета Корнелия Маринова, председателя на ОбС Петър Цолов, заместник–кметовете Венцислав Христов и  Даниел Колев, както и останалите служители. В замяна получиха лакомства и кравайчета.

 

Кметът Корнелия Маринова благодари за хубавата програма на сурвакарите и им пожелаха да бъдат здрави и усмихнати. "Няма нищо по-хубаво от това децата да дойдат в нашия дом - общината. Вие сте първите гости за новата година - това е най-големият подарък за нас", каза още кметът.

Още от "Ловеч"

Николай Нанков: Има сигнали със съмнения за корупция в АПИ - изпращаме ги до компетентните органи

С несвързани обяснения, които често си противоречаха едно на друго, инж. Ясен Йорданов призна, че има нерегламентирани и порочни практики, свързани с възлагането на ремонтите и пътното поддържане в областите Варна и Добрич

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени