Модерна система за видеонаблюдение следи за реда в Тетевен

Камерите са с разделителна способност, осигуряваща високо качество на изображението

Новата система за видеонаблюдение в Тетевен
Новата система за видеонаблюдение в Тетевен Източник: Община Ловеч
През изминалите месеци в гр. Тетевен бе изградена съвременна и модерна система за видеонаблюдение с оптично трасе. Тя включва 49 камери, разположени на възлови места. Две от камерите се намират на входа и изхода на града и имат функцията да записват регистрационните табели на автомобилите, съобщават от Община Тетевен. Останалите устройства са монтирани на ключови точки като централната градска част, пешеходни зони, кръстовища и други публични площи. Камерите са с разделителна способност, осигуряваща високо качество на изображението.
 
"Сигурността на гражданите е сред ключовите приоритети в нашата работа и, считам че новата система за видеонаблюдение ще осигури по-високо ниво на защита и превенция на престъпленията, и ще има важна роля за разкриване на престъпления, при случаи на пътно-транспортни произшествия, за противодействие на престъпността, за опазване на обществения ред и сигурност", каза кметът на Тетевен д-р Мадлена Бояджиева. Тя допълни, че през следващата година системата ще бъде надградена с допълнителни камери, за да обхване още по-голяма част от града.

Още от "Ловеч"

Николай Нанков: Има сигнали със съмнения за корупция в АПИ - изпращаме ги до компетентните органи

С несвързани обяснения, които често си противоречаха едно на друго, инж. Ясен Йорданов призна, че има нерегламентирани и порочни практики, свързани с възлагането на ремонтите и пътното поддържане в областите Варна и Добрич

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени