Награда за предприемчива община получи кметът на Ловеч Корнелия Маринова на форум в Правец

Това стана по време на конференцията "Стратегически хоризонти пред Зеления пакт и дигиталната трансформация в България " част II, която се провежда в Правец

Кметът на община Ловеч Корнелия Маринова (вляво)
Кметът на община Ловеч Корнелия Маринова (вляво) Източник: Община Ловеч

Награда за предприемчива община получи кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова, съобщиха от общинския пресцентър. Това стана по време на конференцията "Стратегически хоризонти пред Зеления пакт и дигиталната трансформация в България " част II, която се провежда в Правец на 8 и 9 юни 2023 г. Организатор е Асоциацията на българските градове и региони (АБГР) в партньорство с фондация "Конрад Аденауер".

 

Кметът на община Ловеч Корнелия Маринова (вдясно)
Кметът на община Ловеч Корнелия Маринова (вдясно) Източник: Община Ловеч

"Това е поредна награда от асоциацията и е доказателство, че работим здраво. Благодаря на моите млади колеги и тази награда я посвещавам на тях", каза при получаването кметът на Ловеч.

 

Първата вечер завърши с връчване на Годишните национални награди на УС на АБГР.  Корнелия Маринова връчи две награди на свои колеги -  за успешно управление на Трявна в категорията "Малка община" и на Казанлък в категория "Средна община".

 

Форумът в Правец, на който Корнелия Маринова получи награда
Форумът в Правец, на който Корнелия Маринова получи награда Източник: Община Ловеч

Раздадени бяха още награди. Община Тетевен получи награда в категорията "Образование и културна инфраструктура",  Пловдив - за спортна инфраструктура,  Русе за "Успешно управление на голяма община в Северна България", Разград - за дигитална община и др.

 

При откриването на конференцията приветствие поднесе  Ергин Емин, председател УС на АБГР. В програмата на двудневната конференция са теми като:  "Войната в Украйна като предизвикателство пред реализирането на дигиталната трансформация и Зеления преход в Европа" на доц. д–р Георги Николов и д-р Георги Цолов от УНСС,  "Умният град и облачните решения в дигиталната трансформация на общините" на Никола Гечев, директор в Vivacom, "Електронно управление в общините: реалности и възможности" на Генчо Керезов, зам.-кмет  в Столична община и др.

Още от "Ловеч"

Николай Нанков: Има сигнали със съмнения за корупция в АПИ - изпращаме ги до компетентните органи

С несвързани обяснения, които често си противоречаха едно на друго, инж. Ясен Йорданов призна, че има нерегламентирани и порочни практики, свързани с възлагането на ремонтите и пътното поддържане в областите Варна и Добрич

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени