Нанков: Когато завалеше обилно сняг, нощувахме на Петрохан или на Хаинбоаз. И премиерът ни звънеше на всеки 5 минути, за да докладваме оперативната обстановка

При много по-тежка зима беше почистено до асфалт - както хората очакваха

Премиерът Борисов и зам.-министър Нанков
Премиерът Борисов и зам.-министър Нанков Източник: МС

Честит първи сняг, честита промяна. С тази горчива ирония бившият регионален министър, а сега председател на ресорната комисия в парламента Николай Нанков, народен представител ГЕРБ-СДС, критикува ситуацията с непочистените пътища в страната и в столицата.

 

В публикация във Фейсбук той припомня времето, когато с шефовете на АПИ Дончо Атанасов, а след това - Георги Терзийски, редовно са "нощували” на Петроханския проход или на Прохода на Републиката (Хаинбоаз), докато пътната обстановка не се успокои. И премиерът Борисов им звънял на всеки 5 минути, за да докладват оперативната обстановка. И въпреки предизвикателствата било почистено до асфалт.

 

"А сега какво - непочистено, без организация, особено в София положението е ненормално. Е, Фейсбук политиците вече управляват. И видяха, че да хейтиш в социалните мрежи не е като да си на терен", коментира Нанков.

 

Ето и цялата публикация на Нанков във Фейсбук:
Помня какво беше, когато навремето завалеше обилно сняг. Но както и да реагираха снегопочистващите фирми, ние винаги бяхме на терен на различни участъци в страната и контролирахме на място. Да, имаше и пропуски, за което фирмите моментално биваха санкционирани. Българските граждани изискваха качество на работата и биваха прави. Беше трудно да се обясни как се извършва целият процес и как трябва да се реагира от страна на шофьорите в такива ситуации…При много по-тежка зима беше почистено до асфалт - както хората очакваха. И въпреки това Фейсбук политици заливаха социалните мрежи с хейт и критики…седнали удобно и на топло на дивана в дома си. Помните ли? Защото аз помня.


Никога няма да забравя как с Дончо Атанасов, а и с Жоро Терзийски впоследствие (тогава шефове в АПИ), редовно "нощувахме” на Петроханския проход или на Прохода на Републиката (Хаинбоаз), докато пътната обстановка не се успокоеше… И премиерът ни звънеше на всеки 5 минути, за да докладваме оперативната обстановка. А после, когато ситуацията се нормализираше, с един голям българин (Бог да го прости) се засичахме в ТВ студиа (неспали с дни)… Какви времена бяха само.
А сега какво - непочистено, без организация, особено в София положението е ненормално. Е, Фейсбук политиците вече управляват. И видяха, че да хейтиш в социалните мрежи не е като да си на терен. Както се казва - честит първи сняг, честита Промяна".

 

Още от "Ловеч"

Николай Нанков: Има сигнали със съмнения за корупция в АПИ - изпращаме ги до компетентните органи

С несвързани обяснения, които често си противоречаха едно на друго, инж. Ясен Йорданов призна, че има нерегламентирани и порочни практики, свързани с възлагането на ремонтите и пътното поддържане в областите Варна и Добрич

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени