Нанков: Онези 1,2 млрд. за общински проекти са свити на 400 хил. от Асен Василев

Така че скъпи кметове, уважаеми български граждани, за момента пак сте жестоко подведени от финансовия ни министър, добавя той

Николай Нанков
Николай Нанков Източник: Zonanews

"След като от МРРБ в началото на 2024 г. в централния бюджет бяха възстановени онези 1.2 млрд. лв. за реализирането на общински проекти (отпуснати в края на декември 2023 г., което се оказа поредната "спекулативна” операция на Асен Василев), то с ново постановление на МС бяха отпуснати едва 400 млн. лв. Така че скъпи кметове, уважаеми български граждани, за момента пак сте жестоко подведени от финансовия ни министър".

 

Това напоса във Фейсбук по повод на Асен Василев депутатът от ГЕРБ-СДС и бивш регионален министър Николай Нанков. Той подчертава, че МРРБ има лимит от само 400 млн. лв. за проекти на общини – онези от Приложение 3 към Закона за държавния бюджет.

 

"Към този момент списъкът с 1625 проекта за 263 български общини, на стойност почти 4 млрд. лв., е само една пожелателна табличка, която всички вие гледате с надежда (която за съжаление е все по-близо да угасне)… А брътвежите на Кирил Петков и неистовия му патос да говори небивалици дори не трябва и да коментирам. Той дори и да иска няма да може и да разбере какви ги върти неговия "ортак” Асен", пише още Нанков във Фейсбук.

 

Още от "Ловеч"

Николай Нанков: Има сигнали със съмнения за корупция в АПИ - изпращаме ги до компетентните органи

С несвързани обяснения, които често си противоречаха едно на друго, инж. Ясен Йорданов призна, че има нерегламентирани и порочни практики, свързани с възлагането на ремонтите и пътното поддържане в областите Варна и Добрич

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени