Нанков: Пропадналият участък на пътя Мездра-Ботевград е разрешен и изграден при управлението на ПП

Това се потвърждава от отговор на регионалния министър инж. Виолета Коритарова на негов парламентарен въпрос

Изграждане на четирилентов път Мездра-Ботевград
Изграждане на четирилентов път Мездра-Ботевград Източник: Zonanews

В края на септември в някои медии се вдигна голям шум за пропаднал участък по част от изграждащото се и в момента трасе на пътя Мездра-Ботевград.  Направени бяха какви ли не внушения, включително че строителството е от времето на ГЕРБ. Тогава написах, че въпросният участък е разрешен и изграждането му е започнало при управлението на ПП. И за да подкрепя думите си с официална информация, зададох писмен въпрос на регионалния министър инж. Виолета Коритарова. Това обясни в пост в профила си във Фейсбук водачът на листата на ГЕРБ-СДС в МИР-Ловеч.

 

Николай Нанков, ГЕРБ-СДС
Николай Нанков, ГЕРБ-СДС Източник: Zonanews

И добавя:
"В отговора си тя потвърждава, че за строителството на пропадналия пътен възел "Ребърково" има издадени две разрешения за строеж – на 17 ноември 2023 г. и на 14 февруари 2024 г. за отделни участъци, а изграждането започва на 27 ноември 2023. Т.е. и двете разрешения за строеж са подписани от министър 👉 Андрей Цеков. А подопечната му по това време пътна агенция възлага строителството на пътен възел от може би най-важния ни международен път в свлачищен район. Надали точно заради това от известно време "оглушително мълчи", но е видно, че е прехвърлил регионалните въпроси на проваления финансов гуру на ПП Асен Василев. От друга страна, обяснимо е защо все за ГЕРБ се сещат всички щом стане дума за строителство – просто само ние сме строили, градили, обновявали. След нас – нищо, 0. Освен подобни провали. 

 

"А от Промяната искрено ни разсмиват като се хвалят, че изградили повече пътища от ГЕРБ. Не, всичко беше направено по наше време, те дори не можаха навсякъде да сложат маркировка и мантинели. Изключая уж строителството на такива пропаднали пътни възли, само укрепването на единия от които ще струва нови над 63 милиона лева!!! Но, ей така, чисто човешки ми е много интересно как темата за пропадналия участък замря, след като стана ясно кой го е разрешил и кой го е строил и контролирал?! Странна работа, нали?", риторично пита Нанков.

 

Още от "Ловеч"

Нанков: Ако ГЕРБ управлява - довършваме забавените през последните 4 години големи пътни обекти, ремонтираме 2000 км год

По старата програма за саниране бяха обновени над 2000 сгради, което означава, че над 180 000 семейства живеят по-комфортно. А през последните 4 години с публичен ресурс имаме точно 0 санирани сгради

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени