Нанков в Априлци: Последните три години, в които нищо градивно не се случи в цялата страна, бяха много тежки, защото знам колко много неща можехме да направим тук и в цялата област Ловеч

Когато се срещам с моите съграждани съм по-отговорен от всякога

Николай Нанков в Априлци
Николай Нанков в Априлци Източник: ПП ГЕРБ

 Всеки носи в сърцето си специално и по-свидно място и само мисълта за него ни прави сякаш по-добри. За мен това е родното Априлци. Когато се срещам с моите съграждани съм по-отговорен от всякога. За да не допусна дори само да помислят, че пестя усилия, енергия и време в ангажиментите ми към общината.


Последните три години, в които нищо градивно не се случи в цялата страна, бяха много тежки, защото знам колко много неща можехме да направим тук и в цялата област Ловеч. През 2021 г. стартира подмяната на водопроводната мрежа на гр. Априлци. Започна се от кв. "Острец" и вече е подменената 11,5 км водопроводна инсталация. Следващият етап стартира в края на 2022 г. в кв. "Центъра" и кв. "Зла река". Дължината на обекта е близо 5 км.

 

В момента тук върви заключителната част на подмяната на довеждащите водопроводи и изграждането на нов напорен водоем с вместимост 650 куб. м, който ще гарантира водната независимост на Априлци от сухите лета. Дължината на подменените довеждащи трасета е около 4 км. И паркът, и новата спортна площадки са готови, както и цялостната подмяна на уличното осветление в цялата община - все проекти, планирани и осигурени по време на последния кабинет "Борисов". И след тях ни-що. Нищо.


Както кметовете от всички общини, така и Кукенски всеки път ми казва: "Добре че осигурихте финансирането да е записано в държавния бюджет, че иначе как да се започне работа в тази нестабилност". Да, така е, защото проектите в Априлци са 9 и всички са мащабни. Планираме още тази година да стартираме подмяната на нови три етапа от водопроводната мрежа - един в кв. "Острец" и два в кв. "Видима". Дължината на трасетата е над 20 км.


Тази година започва  изработването и на технически проект за изграждане на туристически лифт - една мечта на Априлци, която ще даде тласък в развитието на туризма. Планираме още това лято изграждане на нов съвремен дом за възрастни хора, цялостен ремонт на училищното общежитие, както и дълго чакания ремонт на читалището в кв. "Зла река".


За децата ще изградим още четири игрища с изкуствена настилка, дарение от наш съгражданин, живеещ в Швеция, както и четири площадки с уреди за фитнес на открито. Предстои подмяната на остарелите беседки в местността "Кръста".


Есента ще приключи и ремонтът на вкопаната църква в кв. "Ново село" - паметник на културата от национално значение. Имаме готови проекти, чакащи финансиране за ремонт на още три църкви! Всичко това ръка за ръка с общинския кмет, в непрекъсната връзка и пълно съдействие. Да, малко некомфортно е, когато е разкопано, но пък решава проблеми дълги години напред. И това се разбира от хората. Благодаря им.


В Априлци винаги сме били първа политическа сила. Вярвам, че и на тези избори отново ще бъдем първи с номер 22. За да продължим да превръщаме този рай на земята във все по-подреден и уютен град.

 

Още от "Ловеч"

Нанков в Тетевен: "Промяната" се интересува само от кеш потока. А лихвите им ги плаща народът

През 2020 г. започнахме с асфалтирането от края на града в кв. Топлика, оставихме пари за магистралния водопровод и след това трябваше да се довърши пътят в рамките на града

Прочетете повече прочетете повече

Три години безвъзвратно бяха загубени за автомагистрала "Хемус" и това всички хора го виждат, заяви Николай Нанков (ВИДЕ

Подготвяме сигнал до компетентните органи - държавата е осъдена да плати над 160 млн. лв. лихви заради неразплатени през последните 2 години, а извършени дейности, пише той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени