Николай Нанков: ГЕРБ предвижда всяка година актуализация на всички пенсии

Заедно с други кандидати от листата на ГЕРБ-СДС, той проведе срещи в предприятието "Хладилника" в Летница

Николай Нанков след срещи в община Летница
Николай Нанков след срещи в община Летница Източник: ПП ГЕРБ

Избирателите, особено по-възрастните, са притеснени от предстоящото машинно гласуване – това е нещо чуждо за тях и се опасяват, че ще се затруднят на вота. Това написа в профила си във фейсбук водачът на листата на ГЕРБ-СДС за област Ловеч Николай Нанков след срещи в община Летница.

 

"ГЕРБ също беше против забраната на хартиените бюлетини, но новата власт успя с гилотината на мнозинството в 45-ото Народно събрание да наложи тази безумна промяна в изборните правила", напомни Нанков. И добавя, че като отговорни политици провеждат разяснителна кампания как се борави с машините за гласуване. Традиционно хората са притеснени за доходите си и дали се задава тежка зима, ще има ли нова вълна на пандемията и как тя ще се отрази на икономиката, добавя Нанков.

 

Николай Нанков след срещи в община Летница
Николай Нанков след срещи в община Летница Източник: ПП ГЕРБ

Заедно с други кандидати от листата на ГЕРБ-СДС, той проведе срещи в предприятието "Хладилника" в Летница, където се произвеждат заготовки за замразени плодове, в пенсионерския клуб, както и в селата Крушуна и Горско Сливово. Напълно подкрепяме възрастните хора в желанието им за увеличение на доходите им – обянихме им, че ГЕРБ предвижда всяка година да има актуализация на всички пенсии като в края на 4-годишния мандат през 2025 г. средната пенсия да е достигнала 600 лв., казва водачът на листата за област Ловеч. За разлика от опонентите ни, ние поемаме само ангажименти, които можем да изпълним. Другите обещават преизчисление на база доходите от 2018 г., но не казват, че тогава 1 милион възрастни хора няма да получат и стотинка над сегашните си пенсии, добавя Нанков.

 

Още от "Ловеч"

Николай Нанков: Има сигнали със съмнения за корупция в АПИ - изпращаме ги до компетентните органи

С несвързани обяснения, които често си противоречаха едно на друго, инж. Ясен Йорданов призна, че има нерегламентирани и порочни практики, свързани с възлагането на ремонтите и пътното поддържане в областите Варна и Добрич

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени