Николай Нанков: По времето на ГЕРБ държавата и общините бяха партньори

Те бяха посрещнати от кмета на града Иван Грънчаров

Николай Нанков
Николай Нанков Източник: ПП ГЕРБ

ившият регионален министър Николай Нанков откри поредна спортна площадка - за футбол в град Луковит. На събитието присъстваха Георг Георгиев, Иван Миховски и Цветелина Борисова, както и кмет на града Иван Грънчаров.

 

"Поговорих си с публиката на първия мач. За кметуването на Иван с добро се говори, направено е много и все важни, полезни за хората проекти", заяви Нанков.

 

"Държавата и правителствата на ГЕРБ помагаха, защото общината тук не само искаше, а беше партньор в работата", посочи той.

 

"Тук беше саниран първият жилищен блок в областта, после още, енергийни мерки са въведени в болницата, в детската градина и училищата, изградиха се спортни и детски площадки, обнови се градският площад, преустрои се болницата, укрепи се свлачище, ремонтира се най-голямото училище тук, началното училище и детската градина са разширени. Ремонтирана е над 70% от уличната мрежа в град Луковит. Асфалтирани са улици в селата Торос, Дерманци, Ъглен, Тодоричене, Петревене, Дъбен, Пещерна, Бежаново и Карлуково, както и част от общинските пътища с различни финансови инструменти", припомни бившият регионален министър.

 

По думите на Нанков жителите на Луковит уважават кмета си и му се доверяват.

 

"Днес се радват на новата придобивка", каза той и допълни, че на откриването е пожелал винаги е пълно с млади хора, които спортуват.

По-рано днес в Троян той участва заедно с Георг Георгиев и Иван Миховски на ритуалното запалване на казана за варене на ракията, "която е прославила града навсякъде по света и която отваря и заключени врати".

 

Нанков припомни, че по-време на управлението на ГЕРБ са били изпълнени много реформи в града:

"И вход-изходите на града, и шосейният мост над р. Бели Осъм, и санираните сгради и още много други обекти, случили се благодарение на нашата работа и възможностите, които създаваме пред общините", посочи Нанков. 

 

Още от "Ловеч"

Николай Нанков: Има сигнали със съмнения за корупция в АПИ - изпращаме ги до компетентните органи

С несвързани обяснения, които често си противоречаха едно на друго, инж. Ясен Йорданов призна, че има нерегламентирани и порочни практики, свързани с възлагането на ремонтите и пътното поддържане в областите Варна и Добрич

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени