Николай Нанков: Ползите от санирането са спестените средства от отопление

Над 880 домакинства в Ловеч са вече с обновени домове. В Тетевен вече са санирани 9 сгради с 400 апартамента, в Троян - над 20 блока са санирани, а в Луковит – 3 жилищни блока

Николай Нанков
Николай Нанков

"Голямата цел на политиките ни е да създадем условия българите не просто да останат по родните си места, но да живеят добре и спокойно в тях. Защото сме убедени, че няма по-добро място от дома. Не просто строим - ние благоустрояваме и създаваме удобства за нашите съграждани", съобщи през Фейсбук профила си зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков. 


Ето и пълният текст от поста на Николай Нанков:


"Ще продължи ли програмата за саниране? Това е един от най-честите въпроси, който получаваме на срещите си с хората с колегите от листата на ГЕРБ-СДС за област Ловеч. "Да!" е най-краткият отговор. Голямата цел на политиките ни е да създадем условия българите не просто да останат по родните си места, но да живеят добре и спокойно в тях. Защото сме убедени, че няма по-добро място от дома. Не просто строим - ние благоустрояваме и създаваме удобства за нашите съграждани. Националната програма за енергийна ефективност е една от най-успешните в икономически, социален и екологичен ефект. А и ползите от санирането са очевидни не само заради обновените домове, не само заради спестените средства за отопление на всяко домакинство. А и защото има естетическо отражение върху всекидневието - грозните панелки се преобразяват, цели квартали в страната добиват красив и приветлив вид. Санирането помага много и на стотици малки и средни фирми да работят в тези тежки времена на световна пандемия. А това означава работа, приходи, заплати за работниците - в помощ на приходите на хиляди семейства. Добрата новина е, че имаме възможност да надградим постигнатото дотук с европейски средства в рамките на Националния план за възстановяване и устойчивост на България. Отново ще се обновяват блокове, но наред с това и еднофамилни жилища.


Какво постигнахме досега:


В Ловеч над 880 домакинства вече са с обновени домове. В Тетевен вече са санирани 9 сгради с 400 апартамента. В Троян общо над 20 блока са санирани. В Луковит – 3 жилищни блока. 


Отделно от това в цялата област вече са санирани и детски градини, много публични сгради, училища. Продължаваме да работим с грижа към хората!"

 

Ще продължи ли програмата за саниране? Това е един от най-честите въпроси, който получаваме на срещите си с хората с...

Публикувахте от Николай Нанков в Понеделник, 29 март 2021 г.

 

Още от "Ловеч"

Николай Нанков: Има сигнали със съмнения за корупция в АПИ - изпращаме ги до компетентните органи

С несвързани обяснения, които често си противоречаха едно на друго, инж. Ясен Йорданов призна, че има нерегламентирани и порочни практики, свързани с възлагането на ремонтите и пътното поддържане в областите Варна и Добрич

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени