Николай Нанков посочи спасението от безводието за Плевен и Ловеч

Изграждането на язовир "Черни Осъм" би било дългосрочно решение, сподели той

Николай Нанков
Николай Нанков Източник: Zonanews

Проблемът с безводието на Плевен и Ловеч може да бъде решен най-бързо във времето чрез рехабилитация на сегашния водопровод от системата "Черни Осъм". Това каза депутатът от ГЕРБ и бивш регионален министър Николай Нанков в Плевен, съобщи БНР.

 

Изграждането на язовир "Черни Осъм" би било дългосрочно решение за двете области – Плевен и Ловеч, каза Николай Ненков, но уточни: "Ще трае между 9 и 10 години".

 

Рехабилитация на водопровода от водоснабдителната системата Черни Осъм ще има най-бърз ефект и решение за двете области:

"52% водозагуба. Но не от течове, а от незаконни байпаси. Това означава незаконни над 1000 включвания по водопровода от частни, стопански и други субекти. При една рехабилитация вече има съвсем съвременни нови системи, които са с магнитни ленти по цялото трасе и така се откриват скрити течове или, съответно, подобни недобросъвестни наричам, за да не ги наричам "престъпни" деяния.

 

Най-оптимистичният вариант за разрешение на проблема е между 2 и 3 години, но тогава трябва да бъде избран вариант за реконструкция и рехабилитация на съществуващия водопровод, изтъкна Ненков.

 

 
 

 

Още от "Ловеч"

Николай Нанков: Има сигнали със съмнения за корупция в АПИ - изпращаме ги до компетентните органи

С несвързани обяснения, които често си противоречаха едно на друго, инж. Ясен Йорданов призна, че има нерегламентирани и порочни практики, свързани с възлагането на ремонтите и пътното поддържане в областите Варна и Добрич

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени