Николай Нанков: Започна дълго очакваната реконструкция на вътрешната водопроводна мрежа в Априлци

Благодаря на министър Емил Димитров, който даде старт на проекта, написа той във Фейсбук

Зам.-министър Нанков и министър Димитров
Зам.-министър Нанков и министър Димитров

"Добри гости имахме днес в Априлци. Благодаря на министър Емил Димитров, който даде старт на дълго очаквана реконструкция на вътрешната водопроводна мрежа. Финансирането е от екоминистерството". Това написа във Фейсбук заместник-министърът на регионалното развитие Николай Нанков.

Ето какво написа още той:
Както каза и кметът Тихомир Кукенски: "За пръв път от 30 г. стартира такъв мащабен проект по ВиК мрежата, последните ремонтни дейности са били през 2006 г. и то частични - от каптажираните извори в планината до регулационните граници на града в кв. "Острец". Днес започна етап 1 от цялостната реконструкция на 11,5 км от вътрешната водопроводна мрежа. Ще се подобри водоснабдяването на близо 1900 жители на Априлци. Веднага след полагането на тръбите, ще бъде асфалтиран целият републикански път до края на общината. Предстои едновременна подмяна на обслужващия и транзитния водопровод, ще бъде изграден напорен водоем с обем 650 куб.м, осигуряващ буферни количества при маловодие, а това ще елиминирани водните удари и съответно всекидневните аварии тук.

 

Посредством транзитния водопровод, разположен по ул. "Русалийски проход", водата се отвежда до 4 резервоара в кв. Острец, кв. Ново село и кв. Зла река, които са на различни коти и захранват отделни части от тези квартали по независими мрежи. Основните водоизточници са от к. Глиганови дупки, к. Глогът и к. Пенови дупки, които се намират високо в планината над кв. Острец. И трите основни водоизточника са със сериозна колебаемост във водните количества. Загубите към момента в мрежата са около 70%, като авариите са над 200 годишно. За следващите две години ще решим напълно цялостната подмяна на водопроводната мрежа в Априлци – не само довеждащия водопровод, но и във всички квартали и цялата мрежа. Улици, паркови пространства, почистване на коритата на двете реки Острешка и Видима, подменяме водоповодната мрежа и в квартали по ДФЗ "Земеделие". Тези и много други добри новини очакват моите съграждани в Априлци.

Добри гости имахме днес в Априлци. Благодаря на министър Емил Димитров, който даде старт на дълго очаквана реконструкция...

Публикувахте от Николай Нанков в Неделя, 28 март 2021 г.

 

Още от "Ловеч"

Николай Нанков: Има сигнали със съмнения за корупция в АПИ - изпращаме ги до компетентните органи

С несвързани обяснения, които често си противоречаха едно на друго, инж. Ясен Йорданов призна, че има нерегламентирани и порочни практики, свързани с възлагането на ремонтите и пътното поддържане в областите Варна и Добрич

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени