Облародиха и обезопасиха зоната около музея Къкринско ханче

Създаден е по-привлекателен облик на това възлово място, с приветлив и цветен вид на съществуващата структура

Облагородиха зоната край Къкринското ханче
Облагородиха зоната край Къкринското ханче Източник: Община Ловеч
"Музеят е не само паметник на културата и ценен исторически обект - той е сърцето и душата на нашето село, културен и социален център на населеното място." Така жителите на село Къкрина, община Ловеч, мотивират своята инициатива за освежаване на центъра на селището. Проектът се нарича "За Апостола - проект за облагородяване и обезопасяване на зоната около музей Къкринско ханче" и резултатът от него вече е налице, информират ги от Община Ловеч.
 
Създаден е по-привлекателен облик на това възлово място, с приветлив и цветен вид на съществуващата структура. Повишава се и нивото на пътна безопасност за посетители и жители на селото. За целта са поставени масивни саксии /кашпи/ контейнери за засаждане на растения, които да изпълняват двойна функция: ограничителни колчета за автомобилите и приветливи цветни оазиси за радост на посетители и жители на Къкрина. Засадени са обилно цъфтящи медоносни растения. Поставени са 10 масивни саксии/кашпи по продължението на тротоарите на музея. Засадени са слънцелюбиви растения, като всяка саксия е с еднороден облик, за да се постигне атрактивно оформление на зоната. Почистванено и поставяне на контейнерите, вкл. метене, отстраняване на бурени и други отпадъци,  е станало през август т.г.

Още от "Ловеч"

Николай Нанков: Има сигнали със съмнения за корупция в АПИ - изпращаме ги до компетентните органи

С несвързани обяснения, които често си противоречаха едно на друго, инж. Ясен Йорданов призна, че има нерегламентирани и порочни практики, свързани с възлагането на ремонтите и пътното поддържане в областите Варна и Добрич

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени