Областният екип по приемна грижа в Ловеч на специализирано обучение

Областният екип по приемна грижа – Ловеч, по проект "Приеми ме 2015" подкрепя 42 професионални приемни семейства в общините - партньори

Община Ловеч
Община Ловеч Източник: Община Ловеч

Служителите на Областен екип по приемна грижа – Ловеч, се включиха в тридневно специализирано обучение, съобщват от общинската администрация. В темите са изведени акценти по отношение на здравето и безопасността с включени въпроси за здравната култура на подрастващите, превенция на рискове на болести, както и начините за справяне с трудното детско поведение. Обсъдени са и въпроси за подкрепа на професионални приемни семейства, предоставящи грижи за деца с мярка закрила.


Областният екип по приемна грижа – Ловеч, по проект "Приеми ме 2015" подкрепя 42 професионални приемни семейства в общините - партньори, като целта е да се поддържа високо ниво на професионална компетентност.


"Приемна грижа", като услуга, предоставяна на деца с мярка за закрила и работа за подкрепа на приемните семейства, изисква от специалистите непрекъснато надграждане на професионалните умения.

Още от "Ловеч"

Последни новини

Най-четени