Обновиха цветните градинки в централната част на Тетевен

Кметът на Тетевен коментира, че настоящите дейности са само част от предстоящото озеленяване и зацветяване на града

Обновиха цветните градинки в Тетевен
Обновиха цветните градинки в Тетевен Източник: Община Тетевен

Община Тетевен обнови цветните градинки в централната част на града по случай настъпващите Великденски празници, съобщават от местната администрация. Зацветяването бе извършено от новото звено "Озеленяване, благоустройство и поддръжка". То обхвана пешеходната част на ул. "Иван Вазов" от ПИБ към центъра, крайречната алея, градинката пред сградата на музея, саксиите, поставени на моста срещу полицията и на този, водещ към Кооперативния пазар.


Жителите и гостите на града могат да се насладят на розова и червена бегония, тагетес – жълт и оранжев, копривка микс, импатиенс, лавандула, червено мушкато и сакъзи, както и на цъфналите японски вишни, посадени през 2019 г.


Кметът на Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева коментира, че настоящите дейности са само част от предстоящото озеленяване и зацветяване на града. Тя апелира всички за отговорно отношение и опазване на насаждения и припомни как преди време недобросъвестните жители изкъртиха новозасадените цветни стръкчета.


Д-р Бояджиева добави, че е създадена добра организация от звено "Озеленяване, благоустройство и поддръжка", във връзка с поддържането на по-красивия вид на зелените площи в града, чрез косене на тревните територии и подкастряне на дървета и храсти.

Още от "Ловеч"

Николай Нанков: Има сигнали със съмнения за корупция в АПИ - изпращаме ги до компетентните органи

С несвързани обяснения, които често си противоречаха едно на друго, инж. Ясен Йорданов призна, че има нерегламентирани и порочни практики, свързани с възлагането на ремонтите и пътното поддържане в областите Варна и Добрич

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени