Община Ловеч подменя старите контейнери за сметосъбиране с нови

Новите контейнери са тип Бобър,1100 литра, произведени от полиетилен с висока плътност

Контейнер за смет
Контейнер за смет Източник: Zonanews

Община Ловеч започва от 10 април 2023 г. поетапно да подменя старите контейнери  за сметосъбиране с нови. Новите контейнери са тип Бобър,1100 литра, произведени от полиетилен с висока плътност. Отговарят на европейска норма EN 840.  

 

Устойчиви са на химическо и биологично въздействие. Гладката повърхност не позволява залепването и задържането на отпадъците. Произведени са от рециклируем материал без съдържание на кадмий.

 

Ще бъдат поставени общо 100 брой контейнери по улиците "България", "Търговска", "Осъмска", "Цачо Шишков", "Съйко Съев",  "Княз Имеретински" и "Трети март".

 

Общината призовава гражданите да пазят новите контейнери, като не се изхвърля в тях забранените вещества. А те са разтворители и бои, автомобилни течности, пестициди, силни почистващи течности и химикали, електроника и батерии, както и отпадъци от печки на твърдо гориво.

Още от "Ловеч"

Николай Нанков: Има сигнали със съмнения за корупция в АПИ - изпращаме ги до компетентните органи

С несвързани обяснения, които често си противоречаха едно на друго, инж. Ясен Йорданов призна, че има нерегламентирани и порочни практики, свързани с възлагането на ремонтите и пътното поддържане в областите Варна и Добрич

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени