Община Ловеч раздаде на граждани 400 вкусни козунаци и шарени яйца

Раздаването стана с участието на заместник-кмета  на Община Ловеч Венцислав Христов, който сподели, че чрез този благотворителен жест всеки ловчалия може да се докосне традицията

Община Ловеч раздаде на граждани 400 вкусни козунаци шарени яйца
Община Ловеч раздаде на граждани 400 вкусни козунаци шарени яйца Източник: Община Ловеч

По повод Божието Възкресение на Великден Община Ловеч раздаде  на граждани 400 вкусни козунаци и шарени яйца. Събитието стана  в неделя, 16 април 2023 г., на площада пред катедралния храм "Св. св. Кирил и  Методий" в центъра на града, съобщиха от пресцентъра на общината.

 

Община Ловеч раздаде на граждани 400 вкусни козунаци шарени яйца
Община Ловеч раздаде на граждани 400 вкусни козунаци шарени яйца Източник: Община Ловеч

Раздаването стана с участието на заместник-кмета  на Община Ловеч Венцислав Христов, който сподели, че чрез този благотворителен жест всеки ловчалия може да се докосне традицията. Великденският подарък е осигурен от социалния патронаж  и приятели на Община Ловеч.

 

Преди раздаването храната беше осветена от отец Михаил Ковачев. Според православието козунакът е символ на тялото Христово, а червените яйца са символ на неговата кръв.

 

Преди раздаването храната беше осветена от отец Михаил Ковачев
Преди раздаването храната беше осветена от отец Михаил Ковачев Източник: Община Ловеч

 

Още от "Ловеч"

Николай Нанков: Има сигнали със съмнения за корупция в АПИ - изпращаме ги до компетентните органи

С несвързани обяснения, които често си противоречаха едно на друго, инж. Ясен Йорданов призна, че има нерегламентирани и порочни практики, свързани с възлагането на ремонтите и пътното поддържане в областите Варна и Добрич

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени