Община Ловеч с отличие за принос в утвърждаване на поклонническия туризъм

В общината се намират още много чудесни храмове

Община Ловеч с отличие за принос в утвърждаване на поклонническия туризъм
Община Ловеч с отличие за принос в утвърждаване на поклонническия туризъм Източник: Община Ловеч

Община Ловеч  бе удостоена с отличие за "Принос в утвърждаването на поклонническия туризъм". Това стана на Годишната балканска среща на туристическия бранш от България и от съседните ни страни, състояла се на  23 юни 2023 г. в Централен военен клуб, София.

 

Събитието бе организирано от медийна компания "К и П Адвъртайзинг", издател на списание "Дестинация България". Наградата получи Димитринка Дренска,  началник отдел "Образование, култура, вероизповедания, туризъм" в Община Ловеч.

 

Поклонническият туризъм е развиващ се вид туризъм, който в Ловеч набра енергия с построяването на новия катедрален храм "Св. св. Кирил и Методий".

 

Усилия се полагат и за възстановяване на легендарния манастир "Света Богородица", известен с името "Ястреб", който се намира в местността Сливешки ливади. Той е бил опожарен в края на 17 век.

 

В общината се намират още много чудесни храмове, като църквите "Света Неделя" и "Успение Богородично" във Вароша,  църквата "Света Троица", църквата "Св. Великомъченик Димитър" в Дойренци и други.

 

На форума бяха връчени отличия на общини, мениджъри, партньори, туристически обекти и услуги с добри практики за утвърждаването на страната като целогодишна туристическа дестинация. Критериите на комисията са постигнати високи резултати в туризма, устойчивост и разширяване на пазарното присъствие, прилагане на добри практики, професионален мениджмънт, иновации.

Още от "Ловеч"

Николай Нанков: Има сигнали със съмнения за корупция в АПИ - изпращаме ги до компетентните органи

С несвързани обяснения, които често си противоречаха едно на друго, инж. Ясен Йорданов призна, че има нерегламентирани и порочни практики, свързани с възлагането на ремонтите и пътното поддържане в областите Варна и Добрич

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени