Община Тетевен отбеляза Международния ден на младежта

Кметът на Тетевен д-р Мадлена Бояджиева поздрави събралите се младежи и деца

Международен ден на младежта в Тетевен
Международен ден на младежта в Тетевен Източник: Община Тетевен

По повод 12 август - Международния ден на младежта, доброволците от БМЧК – Тетевен, БЧК и БМЧК – Ловеч, със съдействието на Община Тетевен, бяха подготвили забавни и интересни игри на пл. "Сава Младенов", съобщават от местната администрация. Кметът на Тетевен д-р Мадлена Бояджиева поздрави събралите се младежи и деца, като им пожела здраве, щастие, енергия и воля за реализиране на всичките им мечти и начинания.


По време на инициативата бяха раздадени подаръци и награди, а доброволците от БМЧК – Ловеч демонстрираха как и кога се оказва първа долекарска помощ на човек в беда. В края на събитието бяха раздадени грамоти на участниците, а на площада бе изрисуван надпис: 12 август - Международен ден на младежта, около който всички си направиха обща снимка.


Бяха връчени и още едни награди на доброволците от БМЧК – Тетевен, които получиха сертификати от Българския червен кръст за тяхната отдаденост, ентусиазма и приноса към хуманитарните каузи на БЧК и оказаната помощ на нуждаещите се в България.


На 17 декември 1999 г., с резолюция на Общото събрание на ООН, датата 12 август е приета за Международен ден на младежта. На този ден се препоръчва да бъдат организирани публични събития и инициативи, насочени към младежките проблеми и отчитайки потенциала на младежта като партньори в днешното глобално общество.

Още от "Ловеч"

Николай Нанков: Има сигнали със съмнения за корупция в АПИ - изпращаме ги до компетентните органи

С несвързани обяснения, които често си противоречаха едно на друго, инж. Ясен Йорданов призна, че има нерегламентирани и порочни практики, свързани с възлагането на ремонтите и пътното поддържане в областите Варна и Добрич

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени