Община Тетевен с 8 одобрени проекта от ПУДООС

Общата стойност на проектите е за близо 50 000 лева

Тетевен
Тетевен Източник: Община Тетевен

8 проектни предложения от Община Тетевен са одобрени и класирани в рамките на националната кампания "Чиста околна среда – 2021", на тема "Обичам природата – и аз участвам", съобщават от местната администрация. Конкурсът се организира от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) към МОСВ. В кампанията общини и кметства могат да кандидатстват за финансиране на проекти до 10 000 лв. с ДДС, a училища, детски градини и ЦПРЛ/ОДК могат да се състезават за проекти до 5 000 лв. с ДДС.


От одобрените проекти един е на Община Тетевен, три са на кметствата, три са на детски градини и един на училище. До 10 хил. лв. ще получат проектите: "Създаване на зона за отдих и монтиране на детски съоръжения за игра на открито в гр. Тетевен" (9996,24 лв.); "Създаване на зона за отдих в УПИ VІ, кв. 45 в с. Голям извор, общ. Тетевен" (9 984,00 лв.); "За чиста околна среда в село Дивчовото, Община Тетевен" (9 999,74 лв.) и "Чиста природа в с. Български извор, общ. Тетевен, обл. Ловеч" (9 300,00 лв.).


Реализацията им предвижда да се създадат места за отмора, физически занимания и социални контакти на малки и големи, ще се озеленят и модернизират зони за отдих, ще се създадат спортни площадки за най-малките.


С до 5 хил. лв. ще бъдат финансирани: ДГ "Слънце", с. Градежница, с проект: "Еко - занималня на открито - здраве и красота с природата - ръка за ръка" (4 994.00 лв.); ДГ "Здравец", с. Галата, с проект: "Уча и играя на открито" (5 000 лв.); СУ "Георги Бенковски", гр. Тетевен, с проект: "Обичам природата и аз участвам" (4 994,00 лв.) и ДГ "Незабравка", гр. Тетевен, с проект: "Да се учим и играем на открито" (4 946,80 лв.).


С реализирането на проектите в детските заведения и училището ще бъдат създадени зелени занимални на открито и пространства за игри на децата и възпитанието им в любов към природата.


Целта на кампанията "Чиста околна среда – 2021г." е да изгради обществено отношение по въпросите, свързани с опазването на околната среда, да повиши екологичната култура и загрижеността към мястото, в което живеем. Дейностите, които се финансират по Националната кампания "Чиста околна среда – 2021 г." са за реновиране и/или създаване на нови паркови пространства, залесяване и засаждане на почистени площи, създаване и възстановяване на зони за отдих, ремонтиране на детски и спортни съоръжения и други. Целта е с това да се постигне повишаване на екологичното самосъзнание, формиране на позитивна нагласа към природата, затвърждаване на умения и желание за опазване на околната среда.

Още от "Ловеч"

Николай Нанков: Има сигнали със съмнения за корупция в АПИ - изпращаме ги до компетентните органи

С несвързани обяснения, които често си противоречаха едно на друго, инж. Ясен Йорданов призна, че има нерегламентирани и порочни практики, свързани с възлагането на ремонтите и пътното поддържане в областите Варна и Добрич

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени