Общински съветник от БСП напуска партията и местния парламент в Ловеч

Припомняме, през последните месеци БСП се раздели с доста свои кадри

Страцимир Петков (вляво)
Страцимир Петков (вляво) Източник: Ловеч news

Общинският съветник от БСП в Ловеч Страцимир Петков напусна местния парламент и социалистическата партия, съобщава БНР. Причината е несъгласието му с управлението на столетницата. Петков беше председател на комисията по образование в Общинския съвет в Ловеч, в който е трети мандат, а също беше един от най-активните социалисти в града.

 

Петков е член на БСП от 20 години, но днес той напусна както местния парламент, така и партията. "Още от конгреса виждах, че пътищата ни се разделят, защото аз на самия конгрес на 11 февруари гласувах за промяна в управлението. Управление, което дърпа партията надолу. Вижда се как са нещата. Трябва да има някаква промяна, за да има развитие в тази партия. Хората, мислещи като мен, не биват приобщавани, а биват оставени да си тръгнат. Кадровата политика на партията на национално и местно ниво - старите кадри стоят. Трябва да има промени, дори и в устава, промени за мандатност - да няма вечни общински съветници, вечни народни представители и вечни кметове", посочи той.

 

По негови думи БСП не припознава работещите хора и дребния бизнес.  Петков уточни, че засега не възнамерява да участва в нови политически проекти, въпреки че се спрягаше за един от кандидатите за кмет на Ловеч на местните избори през есента.

 

Припомняме, през последните месеци БСП се раздели с доста свои кадри. На конгреса на столетницата през февруари бяха изключени 13 членове на Националния съвет, част от които скандираха "оставка" за лидера си Корнелия Нинова - Светлана Шаренкова, Петър Витанов, Петя Михалевска, Ленко Петканин, Петко Димитров, Валери Жаблянов, Мартин Жлябинков, Ана Пиринска, Николай Бриевски, Атанас Атанасов, Ралица Андреева, Ваня Добрева, Костадин Паскалев.

 

Освен тях БСП потвърди и изключването на Кирил Добрев от Националния съвет. Ден по-късно Ангел Найденов - едно от знаковите лица на БСП, обяви, че напуска партията след 43 години членство.

Още от "Ловеч"

Николай Нанков: Има сигнали със съмнения за корупция в АПИ - изпращаме ги до компетентните органи

С несвързани обяснения, които често си противоречаха едно на друго, инж. Ясен Йорданов призна, че има нерегламентирани и порочни практики, свързани с възлагането на ремонтите и пътното поддържане в областите Варна и Добрич

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени