Общинските съветници приеха важни документи за развитието на община Ловеч

Тези пет точки бяха докладвани от Корнелия Маринова – кмет на община Ловеч.

Кметът на община Ловеч Корнелия Маринова
Кметът на община Ловеч Корнелия Маринова Източник: Община Ловеч

Общинските съветници приеха важни документи за развитието на община Ловеч. Това стана в началото на четиридесет и шестото заседание, провело се на 27  октомври 2022 година.

 

Старейшините решиха да се актуализира Плана за интегрирано развитие на община Ловеч (ПИРО) 2021-2027 г., който е приет с Решение № 326/08.04.2021 г. на Общински съвет – Ловеч.  Допълнението е "Програма за реализация на ПИРО за периода 2021-2027 г." и "Индикативна финансова таблица". Гласуването показа 28 гласа "За", без гласове "Против" и с един глас "Въздържал се".

 

Приета бе Наредба за изменение на Наредба за изграждане на елементите на техническата инфраструктура и гаранциите при строителството им на територията на община Ловеч. Гласуването отново показа 28 гласа "За", без гласове "Против" и с един глас "Въздържал се".

 

Приета бе и Програма за управление на отпадъците на община Ловеч 2021-2028 година. Гласуването показа 25 гласа "За", един глас "Против" и един глас "Въздържал се".

 

Общинските съветници дадоха зелена светлина и на кандидатстването с проектно предложение "Грижа в дома в община Ловеч" по Процедура чрез директно предоставяне на БФП BG05SFPR002-2.001 "Грижа в дома" в рамките на Приоритет 2 "Социално включване и равни възможности" по Програма "Развитие на човешките ресурси" 2021-2027 г. Гласуването показа 28 гласа "За", без гласове "Против" и "Въздържал се". Тези пет точки бяха докладвани от Корнелия Маринова – кмет на община Ловеч.

Още от "Ловеч"

Николай Нанков: Има сигнали със съмнения за корупция в АПИ - изпращаме ги до компетентните органи

С несвързани обяснения, които често си противоречаха едно на друго, инж. Ясен Йорданов призна, че има нерегламентирани и порочни практики, свързани с възлагането на ремонтите и пътното поддържане в областите Варна и Добрич

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени