Организират световен ден на ходенето в Ловеч

Маршрутът е от началото на алеята, до местността Трай Дянко и обратно до детската площадка

Ловеч
Ловеч Източник: Община Ловеч
На 3 октомври 2021 г. Българската федерация спорт за всички, с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта, организира за 29-ти пореден път Световен ден на ходенето, съобщават от пресцентъра на Община Ловеч. Денят на ходенето е част от Националната програма за физическа активност и развитие на българското население "БУЛФАР-2021-2024" на Федерацията. Това е спортно събитие от календара на Световната асоциация спорт за всички TAFISA, която стартира Ден на ходенето през 1991 год.
 
Събитието има за цел да популяризира здравословния начин на живот чрез системно практикуване на ходенето, защото то е най-естествената форма на движение, може да се практикува навсякъде и по всяко време и не изисква финансови средства.
 
В Ловеч той се организира от Община Ловеч  и ще се проведе на 03 октомври 2021 г. (неделя) на алея "Баш Бунар" от 10.00 ч. до 14.00 часа при спазване на дистанция и запазване здравето на спортуващите.
 
Маршрутът е от началото на алеята, до местността Трай Дянко и обратно до детската площадка. На всички участници ще бъдат раздадени талони и всеки проходил определения маршрут ще участва в томбола с много атрактивни награди.

Още от "Ловеч"

Николай Нанков: Има сигнали със съмнения за корупция в АПИ - изпращаме ги до компетентните органи

С несвързани обяснения, които често си противоречаха едно на друго, инж. Ясен Йорданов призна, че има нерегламентирани и порочни практики, свързани с възлагането на ремонтите и пътното поддържане в областите Варна и Добрич

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени