Осветиха нов храм в село Соколово, община Ловеч

Изграждането на храма е продължило близо 10 години с усилията на много дарители

Храм "Благовещение Богородично", с. Соколово, община Ловеч
Храм "Благовещение Богородично", с. Соколово, община Ловеч Източник: Община Ловеч

На големия християнски празник Благовещение, на 25 март 2021 г., бе осветен новият храм на село Соколово, който носи името "Благовещение Богородично", съобщиха от Община Ловеч.  Ловчанският митрополит Гавриил, в съслужение с отец Михаил Ковачев, отец Кънчо Кабадийски и дякон Петър Милошов, отслужи св. Златоустова литургия. Песнопенията по време на освещаването и светата литургия се изпълняваха хористи от църковен хор с ръководител Доротея Динкова.


Празничната служба събра енориаши и гости, след които бе и кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова. Тя подари на храма икона на Света Богородица с пожелание да укрепва вярата на местните хора. Кметът на Ловеч подчерта важната роля на православието и постоянните грижи, които полага общината за да могат вярващите да практикуват своята вяра и да отправят молитви.


Изграждането на храма е продължило близо 10 години с усилията на много дарители. Теренът е общински. Сред най-щедрите дарители е покойният днес инж. Найден Найденов  от "Осъм Инженеринг" АД, сподели кметският наместник Милчо Маринов. Пет села в Ловчанска епархия към момента са без действащ храм или параклис, а целта на митрополит Гавриил е да намали техния брой до нула.

Още от "Ловеч"

Николай Нанков: Има сигнали със съмнения за корупция в АПИ - изпращаме ги до компетентните органи

С несвързани обяснения, които често си противоречаха едно на друго, инж. Ясен Йорданов призна, че има нерегламентирани и порочни практики, свързани с възлагането на ремонтите и пътното поддържане в областите Варна и Добрич

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени