Откриха нов дигитален център "Родолюбие" в профилираната Природо-математическа гимназия в Ловеч

Дигиталният център "Родолюбие" е поредната стъпка в утвърждаване на статута на гимназията като иновативна, предлагаща съвременна образователна среда, за мотивирани ученици и учители

Дигитален център "Родолюбие" в Ловеч
Дигитален център "Родолюбие" в Ловеч Източник: Община Ловеч

Официално беше открит новият дигитален център  "Родолюбие" в Профилираната природо-математическа гимназия – Ловеч. Това стана 26 октомври 2022 г. в присъствието на кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова, д-р Иваничка Буровска, и.д. началник на РУО, и членове на училищното  настоятелство.

 

Всеки път, когато дойда във Вашата гимназия, се зареждам с идеи и енергия, сподели пред учениците кметът Корнелия Маринова. Шестокласниците изнесоха кратък урок по родолюбие, като разказаха за местните будители. Демонстрирани бяха различните дигитални възможности на кабинета, който е уникален като интериор и оформление. Тук заслуги имат учителите-координатори Елица Върбановска и  Петя Първанова, на художниците от Арт клуб "Усмивка" с ръководител Мариана Москова, на учителите по история Ивона Дочева, Владимир  Брязов и Катя Начева.

 

Проектът е на сдружение "ПМГ-Надежда", в непосредствено сътрудничество с председателя на училищното настоятелството Николай Николов. Финансиран е от програма " Ти и Lidl за по-добър живот" със съдействието на Фондация "Работилница за граждански инициативи". Общата стойност на проекта е 9019 лв. В четвъртото издание на конкурса участват 139 предложения от 66 населени места в България, като само 12 са избрани в тематична област "Образование".

 

Дигитален център
Дигитален център "Родолюбие" Източник: Община Ловеч

Чрез реализиране на дейности като промяна на физическото пространство (адекватна заобикаляща среда), нови методи на преподаване (онлайн ресурси),  документални филми, виртуална разходка из България и Европа и други. Чрез QR кодове, подредени по  т. нар. "линия на времето", учениците могат да получат информация за съответното събитие.

 

Дигиталният център "Родолюбие" е поредната стъпка в утвърждаване на статута на гимназията като иновативна, предлагаща съвременна образователна среда, за мотивирани ученици и учители. Това е трети пореден проект с настоятелството, досега са реновирани училищната библиотека и е изграден езиков център, поясни директорът на гимназията Венцеслав Георгиев.

Още от "Ловеч"

Николай Нанков: Има сигнали със съмнения за корупция в АПИ - изпращаме ги до компетентните органи

С несвързани обяснения, които често си противоречаха едно на друго, инж. Ясен Йорданов призна, че има нерегламентирани и порочни практики, свързани с възлагането на ремонтите и пътното поддържане в областите Варна и Добрич

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени