Отличиха секретарят на Община Ловеч с национална награда на АБГР

Наградата е признание за свършеното в Община Ловеч по въпросите на дигитализацията чрез спечелен проект "По-близка Европа – Отворена платформа за граждански инициативи"

Даниела Цанова по време на награждаването
Даниела Цанова по време на награждаването Източник: Община Ловеч

С грамота и  статуетка  бе отличена Даниела Цанова, секретар на Община Ловеч, по време на  конференцията "Интелигентните градове и общини – визия за бъдещето" (30 -31 юли 2021 г., Правец). Конференцията се осъществи от фондация "Конрад Аденауер" и Асоциацията на българските градове и региони (АБГР) със съдействието на VIVACOM, съобщават от Община Ловеч.


Събитието събра областни управители, заместник-областни управители, кметове, заместник-кметове, председатели на общински съвети, секретари на общини, общински съветници, членове, партньори и приятели на Асоциацията. По време на съпровождащата я церемония бяха раздадени Националните награди на АБГР.  Даниела Цанева получи отличията от Ергин Емин, изпълнителен директор на АБГР. Наградата е в категория "Секретар на Голяма община" на Асоциацията на българските градове и региони. Наградата е признание за свършеното в Община Ловеч по въпросите на дигитализацията чрез спечелен проект "По-близка Европа – Отворена платформа за граждански инициативи".


"Работя от 1997 г. в Община Ловеч и имам много дипломи и сертификати за квалификации, но това е първата грамота, която получавам. Вълнувам се, защото за мен това е нещо много голямо. Това е награда за цялата администрация на община Ловеч. Благодаря, че сте забелязали нашия труд. Благодаря на първо място на кмета на Община Ловеч г-жа Корнелия Маринова, тя ни даде свобода да мислим и да даваме предложения", каза секретарят на Община Ловеч Даниела Цанова.


В изнесените доклади по време на конференцията се сочи, че през последните години се забелязва постепенно сливане на урбанизацията и цифровата революция. Това породи възникването на "интелигентните/умните градове", като преход към цифрово управление на съвременните градове/общини. Всеобщо е виждането, че 5G технологията е ключът към изграждането на интелигентните градове. Това, което  все още липсва за тяхното бързо развитие, е инфраструктурният "ключ" за новите дигитални светове.

Още от "Ловеч"

Николай Нанков: Има сигнали със съмнения за корупция в АПИ - изпращаме ги до компетентните органи

С несвързани обяснения, които често си противоречаха едно на друго, инж. Ясен Йорданов призна, че има нерегламентирани и порочни практики, свързани с възлагането на ремонтите и пътното поддържане в областите Варна и Добрич

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени