Отпускат нови 1 213 789 лв. за реконструкция на ВиК мрежата в ловешкия квартал "Младост"

Кметът на община Ловеч Корнелия Маринова и Дария Иванова, началник отдел "Счетоводен", подписаха на 25 октомври 2022 г. споразумен...

Корнелия Маринова и Дария Иванова
Корнелия Маринова и Дария Иванова Източник: Община Ловеч

Кметът на община Ловеч Корнелия Маринова и Дария Иванова, началник отдел "Счетоводен", подписаха на 25 октомври 2022 г. споразумение в МРРБ относно предоставяне на трансфер  на общината в размер от 1 213 789 лв. Парите са от предвидените капиталови средства на министерството, документът е подписан и от министър Иван Шишков. Средствата са предназначени за обект "Реконструкция на ВиК мрежата в община Ловеч", обособена позиция №1 "Реконструкция на ВиК мрежа ж. к. "Младост" - водопровод.

 

"Трансферът, който идва в срок от десет дни,  дава възможност да се дофинансира  започналата реконструкция на  ж.к. "Младост", уточни Корнелия Маринова. Припомняме, че ремонтът в най-големия квартал на града тръгна в края на лятото на 2020 г.  

 

Старата водопроводна мрежа в квартала беше около 8,8 км. Обособената територия на квартала се нуждаеше от ремонт и доизграждане на някои участъци, като общата дължина на водопроводната мрежа да достигне 11,6 км.

В момента се ремонтират онези улици, по които ВиК мрежата  вече е подменена. По тях се работи със средства от капиталовата програма на Община Ловеч.

Още от "Ловеч"

Николай Нанков: Има сигнали със съмнения за корупция в АПИ - изпращаме ги до компетентните органи

С несвързани обяснения, които често си противоречаха едно на друго, инж. Ясен Йорданов призна, че има нерегламентирани и порочни практики, свързани с възлагането на ремонтите и пътното поддържане в областите Варна и Добрич

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени