Оценете ни сега! Община Ловеч представи своята онлайн платформа в услуга на гражданите за мнения

Платформата бе представена на пресконференция днес

Община Ловеч представи своята онлайн платформа в услуга на гражданите за мнения
Община Ловеч представи своята онлайн платформа в услуга на гражданите за мнения Източник: Община Ловеч

Оценете ни сега! Така община Ловеч приканва своите граждани да се включат онлайн с мнение директно до кмета и да спомогнат  за работата на администрацията. Платформата бе представена на пресконференция днес от кмета на община Ловеч Корнелия Маринова, инж. Тони Паричев, директор на "Административно-правно и информационно обслужване" в община Ловеч, и Радослав Райков, основател и управител на фирмата "Холър".

 

Кметът на община Ловеч Корнелия Маринова
Кметът на община Ловеч Корнелия Маринова Източник: Община Ловеч

Това е онлайн платформа за връзка с гражданите, наречена "Холър", която ни помага да знаем във всеки един момент какво е мнението на гражданите от дадена точка за оценка в различни служби  на администрацията в общината, посочи кметът Корнелия Маринова. Достатъчно е гражданинът да насочи камерата на телефона си към QR кода (специфичен матричен баркод) отпечатан на стикера и с едно движение да даде оценка на услугата.

 

Община Ловеч представи своята онлайн платформа в услуга на гражданите за мнения
Община Ловеч представи своята онлайн платформа в услуга на гражданите за мнения Източник: Община Ловеч

Обратната връзка с гражданите е изключително важна за нас, ние отдавна търсим възможности за разширяване на комуникацията с хората. Така ще можем да вземаме и управленчески решения по дадена теми, добави тя.

 

Такива стикери ще бъдат поставени по-късно и по всички кметства в селата и на други обществени места. Подобна система у нас работи засега само в община Димитровград, както и в някои национални телевизии. Възможностите са много – оценка,  виждаш мненията на други хора, възможност за анонимност, може да се прикачи снимка или текст, да остави телефон за обратна връзка.

 

След изпратеното мнение системата автоматично изпраща имейл до съответния отговорен служител. Така допитването работи постоянно, мненията се отчитат и зачитат, каза Радослав Райков.

 

Още от "Ловеч"

Николай Нанков: Има сигнали със съмнения за корупция в АПИ - изпращаме ги до компетентните органи

С несвързани обяснения, които често си противоречаха едно на друго, инж. Ясен Йорданов призна, че има нерегламентирани и порочни практики, свързани с възлагането на ремонтите и пътното поддържане в областите Варна и Добрич

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени