Подписан е нов колективен трудов договор между ръководството на община Ловеч и синдикатите

Кметът Корнелия Маринова подчерта, че обещаното увеличение на заплатите в общината вече е факт

Подписан е нов колективен трудов договор между ръководството на Община Ловеч и синдикатите
Подписан е нов колективен трудов договор между ръководството на Община Ловеч и синдикатите Източник: Община Ловеч

Нов колективен трудов договор бе подписан на 13 октомври 2022 година в Ловеч между ръководството на общината, представлявано от кмета Корнелия Маринова, от  една страна,  и синдикалните организации на КНСБ в Общинската администрация, представлявана от Христо Тотев – председател на СО на КНСБ, и синдикална секция на КТ "Подкрепа" в общинската администрация, представлявана от  Иваничка  Енчева – председател на СС на КТ "Подкрепа".

 

Колективният трудов договор  урежда трудовите, служебните и осигурителните отношения в Общинската администрация, бюджетните дейности, кметствата и населените места в Община  Ловеч, които не са уредени с повелителни разпоредби на законите. Уреждат се и всички въпроси, свързани с тези отношения, като насочат усилията си към съгласуване на интересите си, добронамерено уреждане на възникналите спорове и предотвратяване на конфликти.

 

Договорът е резултат на съвместна работа  по проекта на двата синдиката, посочиха страните. Кметът Корнелия Маринова подчерта, че обещаното увеличение на заплатите в общината вече е факт. Договорът бе подписан в шест еднообразни екземпляра, от които два за работодателя, един за СО на КНСБ, един за СС на КТ "ПОДКРЕПА" и два за Инспекцията по труда – Ловеч.

 

Договорът е гаранция за ползотворната работа в колектива и доказателство за добрите отношения между ръководството на Общината синдикалните организация на КНСБ и КТ "Подкрепа". На акта на подписването присъства Десислава Иванова - началник отдел "Икономически дейности и бюджет" в общината.

Още от "Ловеч"

Николай Нанков: Има сигнали със съмнения за корупция в АПИ - изпращаме ги до компетентните органи

С несвързани обяснения, които често си противоречаха едно на друго, инж. Ясен Йорданов призна, че има нерегламентирани и порочни практики, свързани с възлагането на ремонтите и пътното поддържане в областите Варна и Добрич

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени