Подсъдим и близък на Нинова влезе в борда на "Напоителни системи"

През 2018 г. обвинението на Окръжна прокуратура-Ловеч приключи с обвинителен акт и изправи на подсъдимата скамейка Минчо Казанджиев за безстопанственост

Минчо Казанджиев и Корнелия Нинова
Минчо Казанджиев и Корнелия Нинова Източник: Скрийншот/YouTube

Бившият кмет на Ловеч Минчо Казанджиев стана член на Съвет на директорите на държавния хидромелиоративен фонд  "Напоителни системи". Това показва проверка на Zonanews в Търговския регистър. Близкият до председателката на БСП и министър на икономиката Корнелия Нинова Казанджиев е вписан на 4 февруари т.г.

 

Минчо Казанджиев в Борда на Напоителни системи
Минчо Казанджиев в Борда на Напоителни системи Източник: Zonanews

Към този момент Минчо Казанджиев е подсъдим по делото с прословутото атракционно влакче в града на люляците. През 2018 г. обвинението на Окръжна прокуратура-Ловеч приключи с обвинителен акт и изправи на подсъдимата скамейка три лица: бившия кмет на Ловеч, управителя на фирмата, спечелила обществена поръчка за доставка на атракционно влакче за общината и ръководителя на проекта, по който е доставено въпросното влакче. 


Обвиненията към тримата са съответно за безстопанственост, документално престъпление и безстопанственост плюс документално престъпление, а делото се гледа от Специализирания наказателен съд. На 31 януари трябваше да се проведе поредното заседание по неговото дело на втора инстанция в Апелативният специализиран наказателен съд. Трагичният инцидент, в който на АМ "Тракия" загина председателката на състава Емилия Петков, отложи делото на бившия кмет.

 

Твърдото намерение на четворната коалиция да закрие специализираните прокуратура и съд директно ще "играе" в полза на такива като Казанджиев. Това е пак от серията "Промяната продължава"! Да, има промяна, но нима едно нещо от нея е за добро и за благото на българите!

 

С идването на правителството на "Продължаваме промяна", в което БСП е ключов коалиционен партньор, много кадри на левицата, близки до Корнелия Нинова, се издигнаха в държавната йерархия и направиха рестарт на кариерите си. Минчо Казанджиев беше три пъти на второ място в листите на бившата компартия за област Ловеч в последните 3 парламентарни избора, но поради слабия резултат на БСП в региона, той не успя да стане народен представител.

Още от "Ловеч"

Николай Нанков: Има сигнали със съмнения за корупция в АПИ - изпращаме ги до компетентните органи

С несвързани обяснения, които често си противоречаха едно на друго, инж. Ясен Йорданов призна, че има нерегламентирани и порочни практики, свързани с възлагането на ремонтите и пътното поддържане в областите Варна и Добрич

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени