Посланикът на Франция у нас ще посети Ловеч на 30 март

Повод за поканата е запознаване с опита и традициите на ПЕГ "Екзарх Йосиф I"

Флоранс Робин
Флоранс Робин Източник: Община Ловеч

По покана на директора на ПЕГ "Екзарх Йосиф I" в Ловеч, посланикът на Франция Н. Пр. г-жа Флоранс Робин ще посети езиковата гимназия на 30 март, вторник, съобщават от общинската администрация. След това посланик Робин  ще бъда приета от кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова. Предвидена е среща с журналисти, която ще стане в 14.30 часа пред входа на общината. 


Повод за поканата е запознаване с опита и традициите на училището, неговото сътрудничество с ВУЗ, работата по разработване на учебни помагала по общообразователни предмети на френски език, дейността на изпитен център за френска езикова диплома.


Както е известно, ПЕГ "Екзарх Йосиф I" в Ловеч  от края на 2020 г  има френски образователен етикет (LabelFrancÉducation). Така Езиковата гимназия се нарежда сред гимназиите с най-високо ниво на преподаване на френски език в България. Това звание за качество се присъжда от френското министерство на външните работи, след като се произнесе междуведомствена консултативна комисия, съставена от представители на френското министерство на външните работи, министерството на образованието на Франция, на Агенцията за обучение на френски език в чужбина и френската светска мисия.


В следобедните часове посланик Флоранс Робин ще се запознае със забележителностите на Ловеч.

Още от "Ловеч"

Николай Нанков: Има сигнали със съмнения за корупция в АПИ - изпращаме ги до компетентните органи

С несвързани обяснения, които често си противоречаха едно на друго, инж. Ясен Йорданов призна, че има нерегламентирани и порочни практики, свързани с възлагането на ремонтите и пътното поддържане в областите Варна и Добрич

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени