Посланикът на САЩ в България Херо Мустафа посети Ловеч

Тя бе посрещната от кмета на Ловеч Корнелия Маринова

Посланикът на САЩ Херо Мустафа посети Ловеч
Посланикът на САЩ Херо Мустафа посети Ловеч Източник: Община Ловеч

Посланикът на САЩ в България г-жа Херо Мустафа посети днес,  4 февруари 2022 г., град Ловеч, като бе посрещната от кмета Корнелия Маринова. Това е първото посещение на настоящия американски посланик в града на люляците. В срещата взе участие и председателят на Общинския съвет в Ловеч Петър Цолов.

 

Посланикът на САЩ Херо Мустафа посети Ловеч
Посланикът на САЩ Херо Мустафа посети Ловеч Източник: Община Ловеч

Гостът разгледа Покрития мост и посети разположения там Туристически информационен център, където бе запозната с най-важните обекти в града. След това официалните лица поднесоха цветя пред паметника на Васил Левски. Визита на посланик Херо Мустафа в Ловеч стана след нейната среща с кметове на общини, членуващи в  РСО "Централна Стара планина", която се състоя по-рано в Габрово.

 

Посланикът на САЩ Херо Мустафа се поклони пред паметника на Васил Левски
Посланикът на САЩ Херо Мустафа се поклони пред паметника на Васил Левски Източник: Община Ловеч

Посолството на САЩ в България партнира на широк спектър от образователни, културни и икономически проекти в региона. Повече информация за днешната активност на посланика може да намерите на страницата на Посолството на САЩ на bg.usembassy.gov, както и на Фейсбук страницата на Посолството: https://www.facebook.com/USEmbassySofia.

Още от "Ловеч"

Николай Нанков: Има сигнали със съмнения за корупция в АПИ - изпращаме ги до компетентните органи

С несвързани обяснения, които често си противоречаха едно на друго, инж. Ясен Йорданов призна, че има нерегламентирани и порочни практики, свързани с възлагането на ремонтите и пътното поддържане в областите Варна и Добрич

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени