Посланикът на Япония ще посети Ловеч на 18 май

Преди това е заемал високи постове в Япония - аботил е в Министерството на туризма, в Министерството на финансите, в Министерството на транспорта

Японският посланик Нароши Харахира (вляво)
Японският посланик Нароши Харахира (вляво) Източник: МВнР
Посланикът на Япония в София Негово Превъзходителство г-н Хароши Нарахира ще посети Ловеч на 18 май 2023 г. , четвъртък.
 
В 11.00 часа той ще има официална среща с кмет на Община Ловеч Корнелия Маринова. След това ще посети СУ "Тодор Кирков" и ще има среща с ученици. В 15:30 ч. е предвиден брифинг с журналисти в Художествената галерия – Ловеч.
 
Нарахира Хироши връчва акредитивните си писма за извънреден и пълномощен посланик на Япония в Република България на 24 август 2020 година. Преди това е заемал високи постове в Япония. Работил е в Министерството на туризма, в Министерството на финансите, в Министерството на транспорта.
 
Бил е заместник-министър в Министерството на земите, инфраструктурата , транспорта и туризма, съветник в посолството на Япония във Великобритания. Завършил е право в Токийския университет, магистратура по публична администрация в Харвардския университет и има магистърска степен по мениджмънт в Станфордския университет.

Още от "Ловеч"

Николай Нанков: Има сигнали със съмнения за корупция в АПИ - изпращаме ги до компетентните органи

С несвързани обяснения, които често си противоречаха едно на друго, инж. Ясен Йорданов призна, че има нерегламентирани и порочни практики, свързани с възлагането на ремонтите и пътното поддържане в областите Варна и Добрич

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени