Поздравление на кмета на Община Ловеч по повод 22 септември – Ден на независимостта

Това е славен момент в българската история, заявява Карнелия Маринова

Кметът на Ловеч Корнелия Маринова
Кметът на Ловеч Корнелия Маринова Източник: Община Ловеч

Уважаеми съграждани,  скъпи приятели!

Навършват се 115 години от оня далечен, но славен 22 септември 1908 година. Тогава в последната наша средновековна  столица Велико Търново нашите прадеди показаха, че можем да бъдем обединени, независими и силни!

Това е славен момент в българската история! С обявяването на своята независимост България още тогава става равноправна на другите европейски държави.

Днес изразяваме нашия възторг, радост и благодарност с поредица концерти. Първи е големият  концерт на Общинския духов оркестър. Подкрепяме националната кампания "Изпей "Обичам те" на български", като наш гост  е група "Хоризонт". На сцената ще се изявят и пет местни състава.

Следва концертът на MD BAND. Веднага след това започва програмата на Националния фолклорен събор "Ритъмът на България 2023", който ще продължи до неделя. С тези събития искаме да отпразнуваме нашата независимост като неразделна част от българската непреходност.

Да бъдем изпълнени с увереност и достойнство, защото сме потомци на смели и горди българи.

Да живее свободна и независима България!

Корнелия Маринова, кмет на Община - Ловеч

Още от "Ловеч"

Николай Нанков: Има сигнали със съмнения за корупция в АПИ - изпращаме ги до компетентните органи

С несвързани обяснения, които често си противоречаха едно на друго, инж. Ясен Йорданов призна, че има нерегламентирани и порочни практики, свързани с възлагането на ремонтите и пътното поддържане в областите Варна и Добрич

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени