Правителството на Екваториална Гвинея благодари на училище в Ловеч и правителството на България

Инициативата на ОУ "Христо Никифоров" - гр. Ловеч допринася за развитието на сътрудничеството между България и Екваториална Гвинея

ОУ "Христо Никифоров" - Ловеч
ОУ "Христо Никифоров" - Ловеч Източник: Община Ловеч

С нота до посолството на България в Абуджа Министерството на външните работи и сътрудничеството на Екваториална Гвинея уведоми, че правителството на страната високо оценява подкрепата, оказана чрез инициатива на ОУ "Христо Никифоров" – град Ловеч, за деца, пострадали от взривовете в град Бата на 7 март 2021 г. От името на правителството на Република Екваториална Гвинея се изразява благодарност към правителството на Република България, българското посолство в Абуджа и ОУ "Христо Никифоров" за значимия жест, съобщават от Община Ловеч.


На 20 май 2021 г. на организирана специално за повода церемония посланикът на България в Абуджа Янко Йорданов предаде на посолството на Екваториална Гвинея дарение, събрано от учениците от ОУ "Христо Никифоров" в гр. Ловеч в рамките на инициатива в подкрепа на африканските деца. Българските ученици предоставиха учебни помагала и други материали за свои връстници, пострадали от взривовете в град Бата. Причиненият от неправилно складиране на опасни вещества инцидент доведе до хуманитарна криза в най-големия град и основен стопански център в Екваториална Гвинея. 


Инициативата на ОУ "Христо Никифоров" - гр. Ловеч допринася за развитието на сътрудничеството между България и Екваториална Гвинея, които през настоящата година отбелязват половинвековния юбилей от установяването на двустранните дипломатически отношения.

Още от "Ловеч"

Николай Нанков: Има сигнали със съмнения за корупция в АПИ - изпращаме ги до компетентните органи

С несвързани обяснения, които често си противоречаха едно на друго, инж. Ясен Йорданов призна, че има нерегламентирани и порочни практики, свързани с възлагането на ремонтите и пътното поддържане в областите Варна и Добрич

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени