Празникът на СУ "Тодор Кирков" в Ловеч започна с хубава новина – ще обновяват сградата

Представен бе проектът "Зелена класна стая" на стойност 7280,60 лв.

Кметът Корнелия Маринова в СУ "Тодор Кирков"
Кметът Корнелия Маринова в СУ "Тодор Кирков" Източник: Община Ловеч

Има възможност през следващата година сградата на СУ "Тодор Кирков" в Ловеч да бъде изцяло обновена. С тази хубава новина кметът на община Ловеч Корнелия Маринова зарадва колектива на училището, което от 26 октомври 2022 г.  започва поредица от събития по повод 80-годишнината си.

 

Днес бе представен проектът "Зелена класна стая”, който е на стойност 7280,60 лв. Целите на проекта са изграждане на подходяща среда за занятия на открито, формиране на познавателен интерес към разделно събиране на отпадъци, еко възпитание. Сред задачите е и подобряване вида на алеите около паметника на Тодор Кирков в училищния двор.

 

На откриването присъстваха, освен кметът Корнелия Маринова, Иваничка Буровска, и.д. началник на РУО, директорът на училището Росица Маринова и други.

 

Кметът на Ловеч обясни, че училището е събрало най-много точки при кандидатстване по програмата за обновяване на училищните сгради и модернизиране на условията на работа. Така че е с най-голяма възможност да спечели. "Трябва много бързо да направим обследване, проектиране и в началото на следващата календарна година ще можем да подадем проектното предложение", каза Корнелия Маринова.

 

Празничната атмосфера бе подсилена от изпълнения на Общинския духов оркестър с ръководител Тотко Рогашки. Програмата за 27.10.2022 година предвижда от 17.00 часа  да се поднесат цветя  пред паметника  на воеводата Тодор Кирков в квартал "Вароша".

 

Веднага след това от 17.30 часа  в Художествената галерия "Проф. Теофан Сокеров"  ще бъде открита изложба "Отблясъци от миналото". Представени са творби на бивши ученици от СУ " Тодор Кирков", завършили паралелката с профил "Изобразително изкуство".

 

На 28.10.2022 година от 10.30 часа  в Ловчанско читалище " Наука - 1870" ще се състои тържеството по повод 80 години училище "Тодор Кирков".

Още от "Ловеч"

Николай Нанков: Има сигнали със съмнения за корупция в АПИ - изпращаме ги до компетентните органи

С несвързани обяснения, които често си противоречаха едно на друго, инж. Ясен Йорданов призна, че има нерегламентирани и порочни практики, свързани с възлагането на ремонтите и пътното поддържане в областите Варна и Добрич

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени