Проект "Светулка" започва обновяването на детското отделение в МБАЛ "Проф. д-р Параскев Стоянов" в Ловеч

Преобразяването на детското отделение в МБАЛ Ловеч се осъществява с финансовата подкрепа на фондация "Америка за България"

Проект "Светулка" започва обновяването на детското отделение в МБАЛ "Проф. д-р Параскев Стоянов" в Ловеч
Проект "Светулка" започва обновяването на детското отделение в МБАЛ "Проф. д-р Параскев Стоянов" в Ловеч Източник: Община Ловеч

МБАЛ Ловеч и фондация "За доброто", в партньорство с Фондация "Америка за България", Ви канят на официалния старт на проект "Светулка" за обновяването на детското отделение на МБАЛ "Проф. д-р Параскев Стоянов"- гр. Ловеч. Проект "Светулка" създава дружелюбна среда с цвят, светлина и уют, която подпомага оздравителния процес на децата пациенти и подкрепа родителите им.

 

Официалното представяне на проекта ще се състои на 28 март 2023 г., от 15.00 ч., в сградата на МБАЛ Ловеч. Очакваме представителите на медиите не по-късно от 14:40 ч. на централния вход на болницата. Там ще ви посрещне представител на организаторите. В рамките на проекта "Светулка" ще бъдат обновени детските отделения на няколко болници в страната.

 

Преобразяването на детското отделение в МБАЛ Ловеч се осъществява с финансовата подкрепа на фондация "Америка за България".  На събитието ще присъстват кметът на гр. Ловеч  Корнелия Маринова, директорът на МБАЛ Ловеч д-р Алдин Начков, председателят на Управителния съвет на Фондация "За доброто" Надежда Рангелова, президентът на Фондация "Америка за България" Нанси Шилър и Бордът на директорите на Фондацията, членове на екипа на болницата.

 

Фондация " За Доброто" е първата организация, която повдига в обществото въпроса за средата в детските болнични отделения, колко е важна тя за лечебния процес и какъв ефект има върху емоционалното състояние на децата пациенти и техните родители. До момента Фондацията е ремонтирала четири ключови детски отделения: Нефрологично отделение СББАЛ "Проф. д-р Иван Митев"; Интензивно отделение СББАЛ "Проф. д-р Иван Митев"; Детско отделение "МБАЛ АЙТОС ЕООД"; Детско отделение "МБАЛ СИЛИСТРА ЕООД". За повече информация кликнете ТУК.

 

МБАЛ "Проф. д-р Параскев Стоянов" АД, гр. Ловеч е лечебно заведение с дългогодишна история, създадена е през 1879 г. Болницата разполага със 174 легла , утвърдила се е като болница с регионално значение, чиято дейност отговаря на здравните потребности и очакванията на населението от административна област Ловеч. Лечебното заведение е член на Националното сдружение на областните многопрофилни болници за активно лечение от 2007 г. За повече информация кликнете ТУК.

 

Фондация "Америка за България" е независима, неправителствена и неполитическа благотворителна фондация, която работи в партньорство с български организации за укрепване на частния сектор и демократичните институции в страната. Повече информация за Фондацията може да намерите ТУК.

 

Още от "Ловеч"

Николай Нанков: Има сигнали със съмнения за корупция в АПИ - изпращаме ги до компетентните органи

С несвързани обяснения, които често си противоречаха едно на друго, инж. Ясен Йорданов призна, че има нерегламентирани и порочни практики, свързани с възлагането на ремонтите и пътното поддържане в областите Варна и Добрич

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени