Проектът "Обичам моето училище" влиза в ОУ "Св. св. Кирил и Методий" - Ловеч

Водещата идея е чрез красиви и вдъхновяващи изображения – фототапети, да се вдъхновят децата да търсят нови знания, да вярват и да следват мечтите си

ОУ Св. св. Кирил и Методий - Ловеч
ОУ Св. св. Кирил и Методий - Ловеч Източник: Община Ловеч
Проектът "Обичам моето училище" на английската благотворителна организация "Лайт Сорс" (Light Source) ще подобрява училищната среда в ОУ "Св. св. Кирил и Методий" в Ловеч, кв. "Гозница". След кандидатстване училището вече е одобрено за включване в проекта, съобщи директорът Елеонора Тодорова и допълни, че той ще подобри и осигури комфортна и релаксираща учебна среда, ще повиши реализацията на креативния потенциал и осъзнатост на децата до 18-годишна възраст.
 
Водещата идея е чрез красиви и вдъхновяващи изображения – фототапети, да се вдъхновят децата да търсят нови знания, да вярват и да следват мечтите си. Проектът има за цел да възпита у учениците естетическа нагласа и желание за взаимопомощ и отговорност към заобикалящата ги среда. Доброволческата работа по групи ще даде възможност децата да се научат на работа в екип – ученици, учители и родители да се обединят в една обща цел. Фототапетите ще показват приказни герои, както и изображения, профилирани по предмети – химия, история, география и т.н. Ще съдържат и вдъхновяващи мисли и позитивни послания, както и информация от учебния материал.
 
Благотворителната организация "Лайт Сорс" дарява визуален интериорен проект на цялото училище, избира цветове на стаите, коридорите, мебели, настилки на пода,. Изработва графичен дизайн на индивидуални тапети за всяка стая, коридори и фоайета и прочие. Задълженията на училището е да поеме финансовата част за подобряване и боядисването на сградата в зададените цветове в интериорния дизайн. То трябва да работи на кабинетна система, за да може всяка стая да си има свой дух и предназначение. Дейностите ще се извършват през летните ваканции (август – септември) на 2022, 2023 и 2024 година.

Още от "Ловеч"

Николай Нанков: Има сигнали със съмнения за корупция в АПИ - изпращаме ги до компетентните органи

С несвързани обяснения, които често си противоречаха едно на друго, инж. Ясен Йорданов призна, че има нерегламентирани и порочни практики, свързани с възлагането на ремонтите и пътното поддържане в областите Варна и Добрич

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени