Професор и представител на Военния комитет на НАТО са предложени за почетни граждани на Ловеч

Предложенията са направени от кмета на Ловеч Корнелия Маринова

Община Ловеч
Община Ловеч Източник: Zonanews

Проф. Владимир Аврамов, преподавател във Великотърновския университет "Св. Св. Кирил и Методий", и генерал-майор Красимир Маринов Кънев, представител на Военния комитет на НАТО, са предложени за почетни граждани на Ловеч. Това става известно от публикуваната в интернет страницата на Община Ловеч покана за обществено обсъждане, което ще се състои утре от 17:00 часа в заседателната зала на общинската администрация.

 

Предложенията са направени от кмета на Ловеч Корнелия Маринова. В мотивите  си Маринова посочва, че проф. д-р Владимир Димитров Аврамов е виден културен деец, свързал трайно своята дейност с Ловеч. Художникът с екипа си работи по изографисването на катедрален храм "Св. Св. Кирил и Методий" в града. Майстор е на църковната живопис, който още от 1997 г. прилага художествените си умения при църковни обекти в Гърция, България и Русия. Проф. Аврамов е член на Съюза на българските художници и Международната асоциация за пластични изкуства от 2001 г.

 

В мотивите за предложението генерал-майор Красимир Кънев да бъде удостоен за почетен гражданин на Ловеч се казва, че е пример за всеотдаен воин, който служи на родината и европейската солидарност. Роден е в Ловеч, учил е във Висшето военновъздушно училище "Георги Бенковски" в  Долна Митрополия.  Генерал- майор Кънев е изпълнявал първата си международна длъжност в Постоянната делегация на Република България към НАТО, Брюксел, като заместник на военния представител във Военния комитет на НАТО. От 2017 г. е началник на щаба на Военновъздушните сили. Носител е на много военни отличия.

 

За удостояване със званието "Заслужил гражданин на Ловеч" са предложени актьорът и общественик Стоян Георгиев Стоянов и актрисата Славка Цветанова Георгиева, става ясно още от поканата за обществено обсъждане.

Още от "Ловеч"

Николай Нанков: Има сигнали със съмнения за корупция в АПИ - изпращаме ги до компетентните органи

С несвързани обяснения, които често си противоречаха едно на друго, инж. Ясен Йорданов призна, че има нерегламентирани и порочни практики, свързани с възлагането на ремонтите и пътното поддържане в областите Варна и Добрич

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени