Съставят пет Подвижни секционни избирателни комисии в Ловеч

Ще се определя и съставът на една Секционна избирателна комисия в МБАЛ "Проф. д-р П. Стоянов" АД

Съставят Подвижни секционни избирателни комисии в Ловеч
Съставят Подвижни секционни избирателни комисии в Ловеч Източник: Община Ловеч

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова насрочи на 26 март (петък) консултации за сформиране съставите на пет Подвижни секционни избирателни комисии (ПСИК) за лица, поставени под задължителна карантина или задължителна изолация съгласно Закона за здравето, съобщават от пресцентъра на общината. Ще се определя и съставът на една Секционна избирателна комисия в МБАЛ "Проф.  д-р П. Стоянов" АД (за избиратели с установена COVID 19 инфекция в COVID отделения). ПСИК се сформират за произвеждане на избори за Народно събрание, насрочени за 04.04.2021 г. на територията на Община Ловеч.


Припомняме, че от 24.03.2021 г. до 17.00 ч. на 31.03.2021 г. избирателите, поставени под задължителна карантина или изолация съгласно Закона за здравето, които не им позволяват да упражнят избирателното си право в изборното помещение и желаят да гласуват с подвижна избирателна кутия, могат да подадат заявление по образец . Заявлението (Приложение № 1) се подава по един от следните начини: саморъчно подписано от избирателя и подадено при органа по чл. 23, ал. 1 ИК от пълномощник с пълномощно в свободен текст, лично или по пощата; подписано и подадено от пълномощник с пълномощно в свободен текст, лично или по пощата; заявление, подадено на електронната поща (obshtina@lovech.bg) на органа по чл. 23, ал. 1 ИК без да се изисква квалифициран електронен подпис; електронно заявление, подадено чрез електронна платформа на органа по чл. 23, ал. 1 ИК, ако има такава, без да се изисква квалифициран електронен подпис.


Към заявлението за гласуване не се прилагат документи, освен пълномощни по предходното изречение. За справки и подаване на заявление: за град Ловеч - в общинска администрация, етаж 1, стая 103 и стая 106 и справки на телефон 068 688-282 и тел. 068 688-284. За населените места в Община Ловеч - при Кметовете на кметства и Кметските наместници.

 

Още от "Ловеч"

Николай Нанков: Има сигнали със съмнения за корупция в АПИ - изпращаме ги до компетентните органи

С несвързани обяснения, които често си противоречаха едно на друго, инж. Ясен Йорданов призна, че има нерегламентирани и порочни практики, свързани с възлагането на ремонтите и пътното поддържане в областите Варна и Добрич

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени