Съветът по въпросите на социалните услуги в община Ловеч проведе заседание

В състава му са включени представители на общинска администрация, социални услуги, НПО, РЗИ, Дирекция "Бюро по труда" – Ловеч, РУО-Ловеч, ДСП – Ловеч, РДСП – Ловеч, ОДМВР – Ловеч и лица, ползващи социални услуги

Съветът по въпросите на социалните услуги в община Ловеч проведе заседание
Съветът по въпросите на социалните услуги в община Ловеч проведе заседание Източник: Община Ловеч

На 04 април 2023 г. на заседание на Съвета по въпросите на социалните услуги в община Ловеч се проведе обсъждане на Анализ на потребностите и Предложение за планиране на социални услуги, които се финансират изцяло или частично от държавния бюджет.

 

Проектът на Анализ на потребностите от социални услуги на общинско и областно ниво и Предложението за планираните социални услуги на общинско и областно ниво, които се финансират изцяло или частично от държавния бюджет са изготвени от Община Ловеч според изискванията на Закона за социалните услуги и Наредбата за планиране на социалните услуги.

 

Документите са публикувани за обсъждане на сайта на Общината на 10 март. Общественото обсъждане ще се проведе на 10 април 2023 година от 17:00 часа в Заседателната зала на Община Ловеч.

 

Съветът по въпросите на социалните услуги е създаден през 2021 година с решение на Общинския съвет. В състава му са включени представители на общинска администрация, социални услуги, НПО, РЗИ, Дирекция "Бюро по труда" – Ловеч, РУО-Ловеч, ДСП – Ловеч, РДСП – Ловеч, ОДМВР – Ловеч и лица, ползващи социални услуги.

 

Съветът подпомага извършването на анализ на потребностите от социални услуги на общинско ниво и анализ на състоянието и ефективността на социалните услуги, които се предоставят на територията на общината, както и разработва предложения за подобряване на качеството и ефективността на социалните услуги.

Още от "Ловеч"

Николай Нанков: Има сигнали със съмнения за корупция в АПИ - изпращаме ги до компетентните органи

С несвързани обяснения, които често си противоречаха едно на друго, инж. Ясен Йорданов призна, че има нерегламентирани и порочни практики, свързани с възлагането на ремонтите и пътното поддържане в областите Варна и Добрич

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени