Щабът в Ловеч: Запазва се тенденцията за намаляване на заболеваемостта от COVID-19

Всички ученици участ присъствено, няма карантинирани паралелки в общината

Заседание на Общинския оперативен щаб за превенция и ограничаване на разпространението на коронавирус в Ловеч
Заседание на Общинския оперативен щаб за превенция и ограничаване на разпространението на коронавирус в Ловеч Източник: Община Ловеч
Запазва се тенденцията за намаляване на заболеваемостта от коронавирус в Община Ловеч, макар тя в момента да е над другите общини в областта. Новозаразените на 14-дневна база към 21.02.2022 г. е 839 на 100 хил. население. Диагностицирани в областта са 71 случая, хоспитализираните са 13, останалите са на  домашно лечение и изолация. Това стана ясно от заседанието на Общинския оперативен щаб за превенция и ограничаване на разпространението на коронавирус в Ловеч. Заседанието се проведе на 22 февруари 2022 г. под председателството на кмета Корнелия Маринова.
 
"Острите респираторни заболявания (ОРЗ) са 225 на 10 хил. население, което говори за задържане на стойностите", съобщи и. д. директорът на РЗИ – Ловеч, д-р Росица Милчева. Инспекторите на РЗИ са извършили проверка на входящия контрол в училищата, не са констатирани нарушения.
 
"Има достатъчно свободни легла, 12 са за неусложнени случаи в МБАЛ "Д-р Параскев Стоянов", три са свободните интензивни ковид-легла, има и четири свободни легла в неонатологията към 22 февруари.  Значително е намаляла тежестта върху болницата, появиха се и пациенти с други заболявания, които се чувстват по-уверени при нас", информира д-р Красимир Кипров, директор на ЦСМП.
 
"Все повече се срещат пациенти с положителни проби за ковид, но без симптоми", заяви д-р Алдин Начков, управител на "Медицински център – Ловеч" ЕООД.
 
Всички ученици участ присъствено, няма карантинирани паралелки в Община Ловеч. Това информира началникът на Регионалното управление на образованието Еленко Начев. Резултатите от тестове показват, че сред учениците заболеваемостта е много ниска. Осигурени са тестове до края на  март.
 
Районната здравна каса ще изплати всички средства за работа при неблагоприятни условия, увери директорът д-р Антонио Маринов.
 
През миналата седмица са извършени 79 проверки от Областната дирекция по безопасност на храните в Ловеч. По думите на д-р Мариана Докторова много от търговските обекти обаче не работят, част от тях вече са със статут закриване.
 
Кметът Корнелия Маринова поиска мнение за домовете като тези в Сливек и Върбовка, които към момента са относително затворени без свиждане. Затворени са и пенсионерските клубове. Мнението на щаба е това положение за тях да остане до следващото заседание.

Още от "Ловеч"

Николай Нанков: Има сигнали със съмнения за корупция в АПИ - изпращаме ги до компетентните органи

С несвързани обяснения, които често си противоречаха едно на друго, инж. Ясен Йорданов призна, че има нерегламентирани и порочни практики, свързани с възлагането на ремонтите и пътното поддържане в областите Варна и Добрич

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени