Стажанти от Франция се срещнаха с кмета на община Ловеч

Гостите са посетили биофермата в село  Абланица, където се отглеждат пасищно пилета, кокошки, пуйки, зайци и телета

Стажанти от Франция се срещнаха с кмета на община Ловеч
Стажанти от Франция се срещнаха с кмета на община Ловеч Източник: Община Ловеч

Стажанти от Франция, които са на посещение в Ловеч, имаха среща на 21 октомври 2022 г. с кмета на община Ловеч Корнелия Маринова. Това е група от 12 ученици и двама ръководители от земеделското училище в Лавал, който е побратимен град с Ловеч.

 

Кметът Корнелия Маринова и Валерия Баръмова, началник отдел "Здравеопазване, социални и младежки дейности и спорт", се запознаха с гостите и чуха техните впечатления от Ловеч. След приятелския разговор те се снимаха за спомен в залата на Общинския съвет.

 

Стажанти от Франция се срещнаха с кмета на община Ловеч
Стажанти от Франция се срещнаха с кмета на община Ловеч Източник: Община Ловеч

Гостите пребивават в Ловеч в периода от 17 до 22 октомври. През това време те са посетили биофермата в село  Абланица, където се отглеждат пасищно пилета, кокошки, пуйки, зайци и телета. Направили са визита и  в биволоферма в Александрово.

 

Днес ще посетят Националната професионална гимназия по ветеринарна медицина "Проф. д-р Д. Димов" в Ловеч, а по-рано са се запознали с главните културни забележителности в Ловеч. Впечатленията им от града край река Осъм е отлично.

 

Гостите бяха придружени  от Патрик Мусе от асоциация "Доверие" , верен приятел на Община Ловеч и живеещ в близкото село Горан. Именно Патрик Мусе от години  работи за популяризиране на подобни стажове на разменни начала, тъй като ловешки ученици стажуват в  Лавал.

Още от "Ловеч"

Николай Нанков: Има сигнали със съмнения за корупция в АПИ - изпращаме ги до компетентните органи

С несвързани обяснения, които често си противоречаха едно на друго, инж. Ясен Йорданов призна, че има нерегламентирани и порочни практики, свързани с възлагането на ремонтите и пътното поддържане в областите Варна и Добрич

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени