Сурвакари в Община Ловеч: "Добър ден, добри стопани"

Шест талантливи деца от ДГ "Зора" изнесоха вълнуваща фолклорна музикална програма за служителите

Малкият Боян Енчев сурвака за здраве и късмет кмета Корнелия Маринова
Малкият Боян Енчев сурвака за здраве и късмет кмета Корнелия Маринова Източник: Община Ловеч
С думите "Добър ден, добри стопани!" сурвакари влязоха в сградата на Община Ловеч през първия работен ден на новата година, 4 януари 2022 г., информират от местната администрация. Шест талантливи деца от ДГ "Зора" изнесоха вълнуваща фолклорна музикална програма за служителите. Малчуганите рецитираха фолклорни наричания, пяха песни, накрая извиха хорце. Заедно със сурвакарите бяха техни преподаватели и директорът на детската градина Иваничка Дончева.
 
Малкият Боян Енчев (6 г.) сурвака за здраве и късмет кмета Корнелия Маринова, а останалите деца - председателя на ОбС Петър Цолов и заместник –кметовете Венцислав Христов и  Даниел Колев. Наричанията и песните бяха с пожелание за здраве, дълъг живот, берекет и успехи. Кметът Корнелия Маринова благодари за хубавата програма на сурвакарите и им пожелаха да бъдат здрави и усмихнати.
 
"Вие сте най-ценното богатство в нашия град и вашето гостуване като първи гости за новата година - това е най-големият подарък за нас", каза още кметът. По традиция всички деца получиха по една паричка и пликче с лакомства, а след това бяха почерпени с баница и шоколад в кабинета на кмета.
 

Още от "Ловеч"

Николай Нанков: Има сигнали със съмнения за корупция в АПИ - изпращаме ги до компетентните органи

С несвързани обяснения, които често си противоречаха едно на друго, инж. Ясен Йорданов призна, че има нерегламентирани и порочни практики, свързани с възлагането на ремонтите и пътното поддържане в областите Варна и Добрич

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени