Траурен кът за актрисата Слава Георгиева, кметът на Ловеч поднесе цветя

За погребението на Слава Георгиева, което беше днес в град Царево, отпътува представителна група от колеги от ловешкия театър

Кметът на община Ловеч Корнелия Маринова
Кметът на община Ловеч Корнелия Маринова Източник: Община Ловеч

Траурен кът във фоайето на Драматичния театър в Ловеч бе организиран на 29 юли 2022 г. в памет на Слава Георгиева, която почина вчера.  Кметът на община Ловеч Корнелия Маринова беше сред първите, които поднесоха цветя пред портрета на актрисата, информират от пресцентъра на общината.

 

"Тя беше истински гражданин с позиция, с голям талант и много красива жена. Светъл път на небесната сцена!", каза Корнелия Маринова. Последна почит на любимата актриса отдадоха колеги и граждани.

 

За погребението на Слава Георгиева, което беше днес в град Царево, отпътува представителна група от колеги от ловешкия театър.

 

Актрисата Слава Георгиева
Актрисата Слава Георгиева Източник: Община Ловеч

Актрисата Славка Цветанова Георгиева е "Заслужил гражданин на Ловеч", званието бе официално обявено по време на Празника на Ловеч - 11 май 2022 г.

 

Последните роли на актрисата бяха през 2020 г.  На ловешка сцена тя изигра майката в "Майстори" с режисьор Бойко Илиев. Участва и във филма "Не влизай в пререкание с персонала на банята" на Иван Черкелов, с когото, за жалост, също се простихме наскоро. Епизодът се развива на Покрития мост, Слава Георгиева е вдясно, заедно с актрисата Катя Йочева.

Още от "Ловеч"

Николай Нанков: Има сигнали със съмнения за корупция в АПИ - изпращаме ги до компетентните органи

С несвързани обяснения, които често си противоречаха едно на друго, инж. Ясен Йорданов призна, че има нерегламентирани и порочни практики, свързани с възлагането на ремонтите и пътното поддържане в областите Варна и Добрич

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени