Център по природни науки, изследвания и иновации ще бъде изграден в Природо-математическата гимназия в Ловеч

Средствата са от държавния бюджет и са в размер на 300 000 лв.

Природо-математическата гимназия в Ловеч
Природо-математическата гимназия в Ловеч Източник: Община Ловеч

Център по природни науки, изследвания и иновации ще бъде изграден в Природо-математическата гимназия в Ловеч. Средствата са от държавния бюджет и са в размер на 300 000 лв. Това става възможно, благодарение на Националната програма "Изграждане на училищна STEM среда" на Министерството на образованието и науката. Пространствата в учебния център ще бъдат оборудвани с фокус върху изучаването и прилагането на компетентности в областта на STEM (Science – Technology – Engineering – Mathematics) науките.

 

Центърът в ППМГ - Ловеч ще разполага със зони за моделиране и изработване, генериране на бизнес  идеи, математическо проучване и анализ, изследване и експериментиране. Чрез този иновативен метод се цели мотивирането на учениците за изучаване на природни науки, математика и технологии, придобиване на практически умения и насочване на учащите към технологични професии. Програмата е насочена към училища с иновативни практики и такива с потенциал за развитие на иновации в областта на природните науки, дигиталните технологии, инженерното мислене и математика.

Още от "Ловеч"

Николай Нанков: Има сигнали със съмнения за корупция в АПИ - изпращаме ги до компетентните органи

С несвързани обяснения, които често си противоречаха едно на друго, инж. Ясен Йорданов призна, че има нерегламентирани и порочни практики, свързани с възлагането на ремонтите и пътното поддържане в областите Варна и Добрич

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени