Ученичката Елена Василева стана "Млад кмет за един ден" в община Ловеч

Останалите ръководни длъжности в общината също имаха заместници за един ден

Ученичката Елена Василева стана "Млад кмет за един ден" в община Ловеч
Ученичката Елена Василева стана "Млад кмет за един ден" в община Ловеч Източник: Община Ловеч

Ученичката Елена Василева от Профилирана природо-математическа гимназия на 21 април стана "Млад кмет за един ден" в Община Ловеч. Тя пое управлението на институцията от кмета Корнелия Маринова и в продължение на няколко часа ръководеше текущите задачи, съобщиха от общинския пресцентър.

 

Елена участва за втора година в това събитие, през 2022 г. е помагала на секретаря на Общината. Ученичката от  9 г клас е председател на Общинския ученически комитет, в който участват девет ученици от различни училища в града.

 

Останалите ръководни длъжности в общината също имаха заместници за един ден. Росен Цанков от СУ "Св. Климент Охридски" се запозна с работата на председателя на Общинския съвет Петър Цолов, при заместник-кмета Даниел Колев  бе Кристиян Миланов от ПГМЕТ, Петя Цветкова от  ПЕГ "Екзарх Йосиф Първи" застана до заместник-кмета Венцислав Христов, а Дария Бъжева от ОУ "Васил Левски" беше при секретаря на Общината Даниела Цанова.

 

Още в началото кметът Корнелия Маринова обърна внимание на младите управленци, че трябва да сме чувствителни към всички проблеми на гражданите. Ученикът Росен Цанков попита дали общината може да посочи подходящ терен и да се осъществи залесяването му.

 

Децата имат идея и за акция за събиране на електронни отпадъци. Кметът се ангажира с подпомагане на тези идеи. Инициативата приключи с разбор и споделяне на впечатленията при кмета Корнелия Маринова.

 

Без много структури държавата може да функционира, но не без общините не може нито ден, каза тя. След това учениците получиха сувенири за спомен от пребиваването в институцията.

 

Събитието се проведе за единадесета година заедно със сдружение "Екомисия 21 век" в партньорство с Община Ловеч и е посветено на младежкото самоуправление.

Още от "Ловеч"

Николай Нанков: Има сигнали със съмнения за корупция в АПИ - изпращаме ги до компетентните органи

С несвързани обяснения, които често си противоречаха едно на друго, инж. Ясен Йорданов призна, че има нерегламентирани и порочни практики, свързани с възлагането на ремонтите и пътното поддържане в областите Варна и Добрич

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени